Hirdetés

Vereség Dél-Korea ellen

A szünnapot követően a harmadik fordulóban Dél-Korea ellen lépett jégre a romániai jégkorong-válogatott a Nottinghamben zajló Divízió I/A csoportos világbajnokságon. Elmaradt az újabb bravúr.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vereség Dél-Korea ellen
Elmaradt az újabb bravúr Fotó: FRHG/fb

Folytatódott Nott­ing­ham­ben a Divízió I/A csoportos jég­ko­rong­vi­lág­baj­nok­ság, amely har­madik fordulójában a romániai válogatott Dél-Korea ellen vette fel a harcot. A Litvánia ellen aratott létfontosságú győzelem adott némi megkönnyebbülést a gárdának, ugyanakkor egy újabb bravúrpont a biztos bentmaradást eredményezte volna a második értékcsoportban. Ehhez viszont az is kellett volna, hogy a romániai csapat jól indítsa a meccset. Ez viszont nem így történt. Az ázsiai csapat az első korongbedobástól kezdve erőszakosan letámadott, és már az ötödik percben megszerezte a vezető gólt, miközben Péter Balázséknál eddig kaput eltaláló lövésük sem volt. A harmad második fele kiegyenlített küzdelmet hozott, és Filip révén az egyenlítést.
A második felvonás eleje megegyezett az elsővel, és a koreaiak megint megszerezték a vezetést. Ám ezúttal azt már nem engedték ki a kezükből. Sőt a felvonás végén már kettővel mentek.
A záró harmadra nem tudott újítani a romániai válogatott, és az utolsó 10 percben az olló épp kezdett kinyílni. Néggyel is ment Korea, amikor Péter passzából Kovács beállította az 5-2-es végeredményt.
A romániai válogatott ma a házigazda Nagy-Britannia ellen lép jégre, ahol a britek akár a világelitbe való feljutást is bebiztosíthatják.

Divízió I/A csoportos világbajnokság

3. forduló: Dél-Korea - Románia 5-2 (1-1, 2-0, 2-1) /Shin (5.), Kang (25.), Jeon (37.), Park (52.), Kim (55.), illetve Filip (16.), Kovács (56.)/.
Az Olaszország - Lengyelország, valamint a Nagy-Britannia - Litvánia találkozó tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Dél-Korea - Lengyelország (14.30), Litvánia - Olaszország (18.00), Nagy-Britannia - Románia (21.30).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!