Hirdetés

Új világbajnoka van a snookernek

A belga Luca Brecel nyerte a 2023-as snooker-világbajnokságot, miután a döntőben hétfőn este legyőzte a négyszeres világbajnok Mark Selbyt. A snooker-vb-k történetében először avattak belga világbajnokot.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új világbajnoka van a snookernek
Brecel többszörösösen is történelmet írt. Fotó: World Snnoker

Először avattak belga világbajnokot a snooker-vb-k történetében, miután Luca Brecel a torna hétfői zárónapján 18-15-re legyőze Mark Selbyt. Bár a 28 éves belga klasszis korábban az első fordulót sem élte túl a vb-ken, ezúttal nagyot ment: menetelése során három legendát búcsúztatott, a háromszoros Mark Williams, a hétszeres világbajnok O’Sullivan mellett a döntőben a négyszeres győztes Selby is áldozatául esett.
Brecel több bravúrt is végrehajtott, az elődöntőben a kínai Sze Csia-huj ellen zsinórban tizenegy frémet nyert, így fordított 16-14-re. A vb-k történetében ilyen teljesítményre még nem volt példa. Szintén Brecel volt az első, aki Írországon és az Egyesült Királyságon kívül európaiként jutott be a döntőbe.
Brecel fináléban elért 18-15-ös sikere sem volt egyszerű, Selby, aki vasárnap egy maximális, 147-es bréket is ütött, a hétfői utolsó etapban folyamatosan zárkózott, de Brecel a végén egy százas breakkel lezárta a döntőt és megszerezte élete első világbajnoki címét. Luca Brecel rászolgált a győzelemre, és történelmet írt, hiszen belga játékos még sohasem nyerte meg a snooker-világbaj­nokságot.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!