Hirdetés

Két csíki bajnoki cím

Gyulafehérváron tartották az elmúlt hétvégén a Free­style K1 országos bajnokságot, amelyen a csíkszeredai Márkos Béla Fight Academy sportolói is részt vettek. Az országos megmérettetést három csíkszeredai sportoló zárta a dobogón, közülük ketten bajnokok lettek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két csíki bajnoki cím
A csapatversenyt is dobogón zárták a csíkiak Fotó: MBFA

Két K1-es versenynek adott otthont az elmúlt hétvégén Gyulafehérvár: a freestyle K1-ben szereplő sportolók az országos bajnoki címért harcoltak, míg a szakág light kategóriájában a Cezar Kupa küzdelmeit tartották. Csíkszeredából a Márkos Béla Fight Academy (MBFA) kilenc versenyzővel utazott a viadalra, és összesen nyolc éremmel tértek haza.
Az országos bajnokságon három csíkszeredai indult, és mindhárman dobogós helyen zártak. A 19 éves Fazakas Richárd a –70 kilogrammosok között, a 16 éves Balla Tibor a +95 kilogrammos kategóriában bajnok lett, míg a 17 éves Rusnac Izabella a nők –55 kilogrammos súlycsoportjában a második helyen zárt.
– A vártnál jobban szerepeltek sportolóink az országos bajnokságon, a kemény felkészülésnek tudható be a három érem. Sajnos, Rostás Traian sérülés miatt nem tudott elindulni a versenyen, aki a súlycsoportjában szintén éremesélyes volt – nyilatkozta lapunknak a csíkiak edzője, Márkos Béla.
A freestyle K1 Light kategóriában szereplő sportolók a Cezar Kupáért harcoltak, itt két arany- és három ezüstérmet szereztek a csíkiak: a 13 éves György Lilla a –60 kilogrammosok között és a 20 éves David Florin a –70 kilogrammos súlycsoportban első helyen zárt, míg a 12 éves Tatár Krisztián –55 kilogrammban, a 14 éves Văcaru Ciprian –85 kilogrammban és a 20 éves Rusnac Viorel –65 kilogrammban a második lett.
A csapatversenyben a Márkos Béla Fight Academy országos szinten a harmadik helyen zárt, így a csíki klub és K1-es sportolói várhatóan több viadalra is meghívást kapnak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!