Hirdetés

Magyar színekben

Két székelyudvarhelyi játékos is bemutatkozott a hétvégén a magyar férfi ifjúsági kézilabda-vá­lo­ga­tottban, mindketten gólokat is szereztek Szerbia ellen.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Magyar színekben
Lőrincz és Geréb. Büszkén viselt magyar mez Fotó: MKSZ

A magyar U18-as, vagyis ifjúsági férfi kézilabda-válogatott ötnapos összetartás után két felkészülési mérkőzést is játszott Szerbiával Siófokon, melyekre a magyar csapat vezetőedzője, Kárpáti Krisztián két udvarhelyi játékosnak is meghívót küldött. 
Az első találkozón 18–14-es félidő után 28–24-es magyar siker született – ezen a találkozón debütált a magyar válogatottban a Székelyudvarhelyi VSK jobbátlövője, Lőrincz Botond. Gólt nem szerzett, a másnapi találkozón – melyen a magyarok magabiztos, 34–25 (18–12) arányú győzelmet arattak – viszont háromszor is megzörgette a szerbek hálóját, egyszer hétméteres büntetőből volt eredményes. 
A mérkőzésen lehetőséget kapott a Székelyudvarhelyi ISK jobbszélsője, Geréb Zalán is, aki két góllal járult hozzá a magyar sikerhez – az utolsó két gólt egyébként a székelyek szerezték. Lőrincz Botond nem mellékesen a román válogatottba is meghívót kapott, ám az udvarhelyi játékos a magyarok hívásának tett eleget.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!