Hirdetés

Nem kímélte ellenfelét az SZFC

Gólokban gazdag mérkőzésen, 5–1-re győzte le a Brassói Kids Tâmpa együttesét a Székelyudvarhelyi FC pénteken, a labdarúgó 3. Liga alsóházának 4. fordulójában. Az FK Csíkszereda fiataljai szabadnaposok voltak.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem kímélte ellenfelét az SZFC
Kitett magáért az SZFC, továbbra is éllovas Fotó: Hodgyai István

Három forduló alatt odalett a Székelyudvarhelyi FC előnye a labdarúgó 3. Liga alsóházának 5-ös csoportjában, ezért csakis a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény a Brassói Kids Tâmpa elleni székelyudvarhelyi mérkőzésen.
A péntek délutáni összecsapáson mindössze egy negyedóráig volt egyensúlyban a két csapat, aztán az SZFC két gyors góllal megadta a hangot a győzelemhez, ezt követően pedig magabiztos játékkal és helyzeteit továbbra is remekül kihasználva simán otthon tartotta a pontokat. A brassóiak az első félidőben még szépíteni tudtak, az utolsó 20 percet viszont már emberhátrányban játszották le, az SZFC győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.
Hozta a kötelezőt a CS Păulești is, miután hazai pályán 4–2 arányban múlta felül a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK fiókcsapatát, így marad a pontegyenlőség az élbolyban: az SZFC jobb gólarányának köszönhetően vezeti csoportját. A Kézdivásárhelyi SE gól nélküli döntetlennel zárta a zernyestiek elleni hazai találkozóját, és egy ponttal a Kids Tâmpa mögött továbbra is sereghajtó.

Az FK pihent

Két döntetlent hozott az 1-es csoport negyedik fordulója, némi meglepetésre az éllovas Miroslava nem bírt hazai pályán a papíron jóval kevésbé esélyesebb Brodoc ellen, a második helyezett Fălticeni pedig gól nélküli döntetlent követően osztozott a pontokon a bajnokságban harmadik Darabani ellen. Az FK Csíkszereda fiókcsapata szabadnapos volt, a korábban gyűjtött 13 pontjával (ötpontos hátránnyal) változatlanul a csoport sereghajtója.

3. Liga, alsóház, 4. forduló
1. csoport: Ştiinţa Miroslava – Rapid Brodoc 1–1, Şomuz Fălticeni – Viitorul Darabani 0–0. Az FK Csíkszereda II szabadnapos volt. Az állás: 1. Ştiinţa 33 p., 2. Şomuz 31 p., 3. Viitorul 23 p., 4. Rapid 18 p., 5. FK Csíkszereda II. 13 p.
5. csoport: Székelyudvarhelyi FC – Brassói Kids Tâmpa 5–1 (3–1) /Mitra (18.), Simó (21. – 11-esből), Gavîrliță (40.), Kovács Sz. (61.), Ketesdi (90+2.), illetve Nechita (34., – 11-esből)/, CS Păulești – Sepsi OSK II. 4–2, Kézdivásárhelyi SE – Zernyesti Olimpic 0–0. Az állás: 1. Székelyudvarhelyi FC 32 p., 2. CS Păulești 32 p., 3. Sepsi OSK II. 28 p., 4. Zernyesti Olimpic 21 p., 5. Kids Tâmpa 19 p., 6. Kézdivásárhelyi SE 18 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!