Hirdetés

Jönnek az elődöntő elődöntői

Négy klub küzd a teremlabdarúgó 1. Liga döntő tornájának két, még üresen álló helyéért, egy-egy oda-visszavágó dönt majd arról, hogy kik csatlakoznak a részvételt egyenes ágon kiharcoló galaci és udvarhelyi alakulatokhoz.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jönnek az elődöntő elődöntői
Megérdemelt pihenés vár az udvarhelyi futsalosokra Fotó: Hodgyai István

A hazai teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának hétfői zárófordulójára már csak egy kérdés maradt tisztázatlanul: a Dévai Autobergamo vagy a Temesvári CFR végez a harmadik helyen? Ezen múlott ugyanis a következő kör párosítása.
A bánságiak szabadnaposak voltak, az Autobergamo pedig 14–9 arányban győzött a West elleni dévai derbin, ezzel pontban megelőzte Temesvárt, és harmadik helyről várja a folytatást.
A Futsal Klub Székelyudvarhely (a Galaci Uniteddel együtt) már korábban kiharcolta a döntő tornára való egyenes ágon történő kijutást, így az udvarhelyiek Bodzavásáron, a Luceafărul otthonában zárták az alapszakaszt, egy tét nélküli meccsen. Ennek ellenére Jakab Zoltán tanítványai nem vették félvállról az összecsapást, öt gólt szereztek, igaz, ebből egyet a saját kapujukba: Tankó öngóljával (21.), illetve Kedei (1., 36.), Miklós (10.) és Iszlai (18.) találataival 4–1 nyerték a találkozót.
Az alapszakasz első két helyezettje, a Galaci United és az FK Székelyudvarhely április végéig pihenhet, a 36. helyezettek pedig április 9–11-én és április 23-án egy-egy oda-visszavágó alapján döntik el, hogy az Autobergamo – Bodzavásár és a Dévai West – Temesvári CFR párosításokból melyik két csapat csatlakozhat a Final Four négyesfogatához



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!