Hirdetés

Felszabadultan játszhatnak

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezik ma a teremlabdarúgó 1. Ligában, az FK Székelyudvarhely már biztos másodikként lép pályára a Luceafărul Buzău vendégeként, és pihenhet az április végi elődöntőig.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Felszabadultan játszhatnak
Az FK gólzáporral lépett túl a Dévai Westen Fotó: Hodgyai István

Azzal, hogy a csütörtöki hétközi fordulóban a Futsal Klub Székelyudvarhely hazai pályán 10–3-ra győzött a Dévai West ellen (és a Temesvári CFR 3–2-re nyert a Dévai Autobergamo otthonában), eldőlt, hogy az alapszakasz mai, utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül az udvarhelyi teremfocisok a második helyen zárják az alapszakaszt, közvetlenül a Galaci United mögött. A Duna-partiak, akik korábban 16–1-re nyertek Kolozsváron, Udvarhellyel együtt egyenes úton kerülnek az április végén esedékes elődöntőbe, ami egyben pályaelőnnyel is jár, míg a 3–6. helyezettek „futnak még egy kört”.
Előtte még le kell játsszák az alapszakasz utolsó mérkőzéseit, azaz FK Székelyudvarhely ma délután a Luceafărul Buzău otthonában vendégeskedik. Mivel nincs veszítenivalójuk, a bodzavásáriak kényelmetlen ellenfélnek minősülhetnek, ugyanakkor az alapszakasz végkifejletének terhétől men­te­sített udvarhelyiekre minden bizonnyal felszabadul­tabb mérkőzés vár.

1. Liga, alapszakasz
A 21. (utolsó) fordulóban: ma: Dévai West – Dévai Autobergamo (13), Bodzavásári Luceafărul – FK Székelyudvarhely (17.30). Korábban: Kolozsvári Clujana – Galaci United 1–16.
Az állás: 1. Galaci United 45 pont, 2. FK Székelyudvarhely 37 p., 3. Temesvári CFR 34 p., 4. Autobergamo 32 p., 5. Dévai West 18 p., 6. Luceafărul 9 p., 7 Kolozsvár 0 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!