Hirdetés

Megtetszett a nagyok gyorsasága

Sportoló tehetségeket fel­vo­nultató sorozatunkban ezúttal a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázóját, Csil­lag József Csongort mutatjuk be.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megtetszett a nagyok gyorsasága
A legfontosabbak az időeredmények

A csíkszeredai születésű, 21 éves Csillag József Csongor 2009 októberében kezdett el korcsolyázni. – Igazából váratlanul jött, hogy ezt a sportot választottam, mert nem jártam akkoriban a jégpálya közelében, de miután lekerültem és megláttam a nagyok gyorsaságát, egyből megtetszett – idézte fel a kezdeteket Csongor.
A legnagyobb példaképei közé tartozik a 2013-as Brassói Ifjúsági Olimpia győztese, Imre Emil, valamint a Liu testvérek és a holland Jens Van’t Wout. Megtudtuk, hogy a kedvenc színei a kék és zöld, valamint szívesen eszik borsófőzeléket és csirkét. Az sem mellékes, hogy a kedvenc telefonos applikációja a TikTok. 
Csongi ugyan jelenleg nem tanul, de nagyon szerette a testnevelést és könyvelést. A közeljövőben, ha sikerül, szeretne leérettségizni és elmenni testnevelési egyetemre, majd pedig edzőként dolgozna. – Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni, filmezni, sorozatot nézni vagy biciklizni. Kifejezetten kedvenc zeném nincsen, ez változik. Viszont van kedvenc idézetem, méghozzá Arnold Schwarzeneggertől, ami így szól: „A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni” – osztotta meg a korcsolyázó.
Mint elmondta, számára minden gyorskorcsolyás esemény nagyon emlékezetes, az edzőtáboroktól elkezdve az edzésekig és a versenyekig mind maradandó emlék. Ha mégis ki kell emelni egyet, akkor talán a 2019-es Téli Európai Ifjúsági Olimpiára szavazna, amit Szarajevóban rendeztek. – Szerintem az a nehéz ebben a sportban, hogy nincs szövetség, ami biztosítani tudja a versenyekre a felkészülést és a felszereléseket. Emellett az a nehéz, hogy fontosak az időeredmények egy döntőben, vagy akár egy selejtezőből való továbbjutáshoz. Különleges ez a sportág számomra, mert szeretem a sebességet és az izgalmakat. Ezt a sportot annak ajánlanám, aki szeret játszani a sebességgel és szereti a kihívásokat – fogalmazott Csillag József Csongor.

Nagy Emese



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!