Hirdetés

Magabiztosan nyertek a házigazdák

Magabiztos játékkal, látványos gólokat szerezve győzte le az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát a női Liga 1-es bajnokság felsőházi rájátszásának Hargita megyei rangadóján, tegnap.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Magabiztosan nyertek a házigazdák
A látottak alapján nem meglepetés az eredmény Fotó: FK Csíkszereda

Hazai pályán fogadta az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC együttesét az első osztályú női labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. A két gárda egyaránt vereséggel kezdte a play offot, ám míg a Szereda beverekedte magát a Román Kupa legjobb nyolc csapata közé, a Vasas nem bírt a másodosztályú Besztercével. A múlt heti sorsoláson kiderült, hogy a csíki lányok a négy közé jutásért a Bukaresti Rapid vendégei lesznek, a kupameccs a frf.ro közleménye szerint április 14-én 16.30-tól lesz Bukarestben.
A tegnapi találkozó tavaszias időben és szép számú közönség előtt kezdődött, nem is kellett csalódniuk a nézőknek, nagy elánnal vetették magukat a közdelembe a felek. Ebben a küzdelemben az FK lányai kezdtek jobban, az első félidő egyértelműen a piros-feketék fölényében telt, a játékrész utolsó előtti percében megszületett a csíkiak vezető találata. Györgyicze ezúttal az előkészítésben jeleskedett, jól ugratta ki Balázs Esztert, aki nem hibázott az udvarhelyiek kazah hálóőrével szemben (1–0).
A folytatásban is jobban mozogtak a hazaiak, az 58. percben Nyéki Anna Szőke Eszter jobb oldali szöglete után megduplázta az előnyt, hat minutummal később pedig Szőke Eszter találata eldöntötte a lényeges kérdéseket. A fiatal középpályás távoli átlövése átszállt Orazbekova fölött (3–0). A hazaiak győzelmét a 77. percben a csereként beszálló Péter Kinga látványos találata tette kiütésessé, a játékszer a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé (4–0). A Vasasnak nem jött össze a szépítő találat sem, így a két csapat közös története során első alkalommal győzött az FK hivatalos találkozón, Kollár Péter pedig diadallal mutatkozott be a hazai kispadon.

Eredmény:

FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC 4–0 (1–0). Gólszerzők Balázs Eszter (44.), Nyéki Anna (58.), Szőke Eszter (65.), Péter Kinga (77.)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!