Hirdetés

Profi kerékpárosokat nevelnek

Március utolsó napján tart nagyszabású toborzót a Novák Cycling Akademy 12–14 éves gyerekeknek. A jelentkezők nyáron már versenyezhetnek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Profi kerékpárosokat nevelnek
Lehetőség a kerékpározást kedvelőknek. Lépés a profizmus felé Fotó: NCA

Toborzót tart a csíkszeredai gyorskorcsolyapályán a Novák Cycling Academy (NCA) március 31-én délután. Az ország egyetlen kerékpáros akadémiája 12–14 éves gyerekek számára indít kezdő csoportot, nyárra pedig már versenyzési lehetőséget is biztosít.
– Fontos, hogy a jelentkezőnek legyen kerékpárja és szeresse is a bringázást – mondta a toborzó kapcsán lapunknak Sebestyén Szabolcs, az akadémia vezetője. Hozzátette, a toborzón fiúkat és lányokat egyaránt várnak. – A kérésünk az, hogy a jelentkezők hozzák magukkal kerékpárjaikat, hiszen lehetőség lesz egy akadálypálya teljesítésére. Ugyanakkor a toborzón a jelentkező egyik szülője vagy hivatalos gyámja is jelen kell legyen – emelte ki a NCA vezetője, hozzátéve, hogy március utolsó napján 16.30 és 19.30 óra között várják a gyerekeket és kísérőiket a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya hátsó udvarán.
– A toborzót követően a gyerekek – közösen szüleikkel – eldönthetik, hogy sportolási szinten szeretnének-e kerékpározni. Amennyiben pozitív a válasz, úgy április 3. és 11. között lehet iratkozni a Novák Cycling Academy kötelékébe. Április 12. és 14. között az iratkozó gyerekek orvosi vizsgálaton esnek át és elkészülnek a leigazolások is, amelyeket a Román Kerékpáros Szövetség állít ki. Ez szükséges ahhoz, hogy versenyen indulhassanak a sportolók – emelte ki Sebestyén Szabolcs. A NCA vezetője azt is elmondta, április 17-én tartják majd az iratkozó gyerekek számára az első edzést. 
– Az ütemterv alapján hétfőn, szerdán és pénteken 16–19 óra között lesznek majd minden héten az edzések. Fontos tudni, hogy 15-20 fős csoportokba osztjuk majd a gyerekeket, csoportonként pedig másfél óra az edzés – nyilatkozta lapunknak Sebestyén Szabolcs, aki a 0742–473472-es telefonszámon több információt is ad a toborzóról az érdeklődőknek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!