Hirdetés

Ilyés támadófocit ígér

Ilyés Róbert veszi át az FK Csíkszereda másodosztályú felnőtt férfi labdarúgócsapatának irányítását. A vezetőedzőt tegnap sajtótájékoztató keretében mutatta be Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke. Az eseményen az is kiderült, a jövőben nem Albu László irányítja majd az FK női csapatát, hanem Ilyés segítője lesz a férficsapatnál.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ilyés támadófocit ígér
Ilyés hazajövetele csak egy lépés a klub fejlesztésében Fotó: László F. Csaba

Ilyés Róbert visszatért Csík­szeredába. A szakember korábban játékosként és játékos-edzőként is segítette az FK-t, most pedig a Werner Bürger távozását követően üresen maradt vezetőedzői posztot veheti át.
– Mától Ilyés Róbert a felnőttcsapatunk vezetőedzője. Ehhez a bejelentéshez két dolgot hozzátennék. Az első az, hogy megköszönjem Diószegi Lászlónak a segítséget, mert Róbertnek még másfél évig szerződése volt a Sepsivel. Az, hogy ilyen könnyen elengedték, egy baráti gesztus volt felénk, amit ezúton is megköszönök. A másik dolog, hogy Ilyés Róbert hazajövetele csak egy lépés. Mi már évek óta próbáljuk a felnőtt- és az ifjúsági csapatok stábjait is helyi, volt játékosokkal, edzőkkel megerősíteni – fogalmazott Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.
Ilyés Róbert elmondta, meglepetésként érte a megkeresés, ugyanakkor megtiszteltetésként érte meg a felkérést. Hozzátette: az elmúlt években folyamatosan fejlesztette magát, UEFA A-licensszel rendelkezik, valamint sportegyetemet is végzett.
– Óriási megtiszteltetés és büszkeség, hogy a másodosztályban vezetőedzőként vezethessem a csapatot. Tudom, hogy nem könnyű feladat, hiszen az utóbbi években az FK Csíkszereda magasra tette a lécet a romániai labdarúgásban, ezért érthetően a szurkolók elvárása is nagyobb lett. Nagy feladat, de nem félek a kihívástól. Olyan energiákkal rendelkezem, olyan pozitív a hozzáállásom, hogy biztos vagyok benne, sok szép eredményt elérek ennél a klubnál – emelte ki az új vezetőedző.
A hátralévő öt fordulóban szeretnék megnyerni a lehető legtöbb találkozót, s olyan játékkal rukkolnának elő, hogy a közönség lássa, értékelje, hogy mindent megtettek a győzelemért – tette hozzá. 
– Olyan csapatot próbálok építeni, amelyik támadófutballt játszik – hangsúlyozta Ilyés Róbert.
Mint a szakember megosztotta, Bajkó Barna mellett Albu László lesz másodedzőként a segítségére. Mellettük Nagy Barna kapusedző, Keszler Áron videóelemző, Vellai Áron erőnléti edző lesz még a stáb tagja.
Szondy Zoltán hozzáfűzte, amint a felsorolásból kiderült, a jövőben nem Albu László fogja vezetni a felnőtt női csapatot. A helyét átvevő szakember személyéről hamarosan tájékoztatják a szurkolókat – emelte ki az FK elnöke.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!