Hirdetés

A legtöbb, ami adható, is kevés volt

Kitett magáért a Székelyudvarhelyi VSK a szombati bajnokin, teljesítménye mégis kevésnek bizonyult a Steauával szemben, a hatékonyabban és kevesebb hibával játszó fővárosiak elvitték a pontokat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
A legtöbb, ami adható, is kevés volt
Mindent beleadott, mégis vesztett a VSK Fotó: Hodgyai István

A negyedik helyezett Steaua érkezett szombaton délután, a férfi kézilabda Bölények Ligája 21. játéknapján az udvarhelyi sportcsarnokba, hogy megmérkőzzön a már biztos kiesőnek számító VSK csapatával.
Sipos Lóránt tanítványai azonban viharos tempóban kezdtek, meg is lepték a fővárosiakat, és bár idővel a Steaua átvette a kezdeményezést, a VSK pörgős játékkal tartotta a tempót, fej fej mellett haladtak, egygólos vendégvezetésnél jött a pihenő (18–19). A második játékrészben továbbra is maximálisan pörgött az udvarhelyi gárda, a bosszantó hibák ellenére tudta tartani a lépést a fővárosiakkal, igaz, ehhez kellett Varró Lajos remek kapusteljesítménye is. A félidő derekán kezdtek mutatkozni a fáradság jelei a házigazdánál, a sokkal pontosabban játszó Steaua meglépett, és két háromgólos előnyét végig tartani tudta. A VSK mindent beleadott, de ez is kevésnek bizonyult a fővárosiak ellen, a Steaua – bár megizzadt – tudott tartalékolni a végjátékra is, végül 34–31-re nyerte a találkozót.
A VSK Székelyudvarhely marad a bajnokság utolsó előtti helyén, öt fordulóval a vége előtt 16 pontos hátránya matematikailag is behozhatatlan. A VSK csak abban reménykedhet, hogy a Bölények Ligája 16 csapatossá való bővítésének hozadékaként ősztől is maradhat az élvonalban.

Eredmények

VSK Székelyudvarhely – Steaua 31–34, Dinamo – Nagybányai Minaur 38–22, Bákói CSM – Konstancai CSM 22–32, Temesvári Poli – Nagyváradi VSK 27–25, CSM Focșani – CSU Suceava 26–25, HC Bodzavásár – Bukaresti CSM 24–25, Tordai Potaissa – CSM Vaslui 32–27. Az állás: 1. Dinamo 63 p., 2. Konstanca 50 p., 3. Minaur 46 p., 4. Steaua 40 p., 5. Focșani 40 p., 6. Bukaresti CSM 39 p., 7. Potaissa 35 p., 8. Bákó 26 p., 9. Bodzavásár 25 p., 10. Temesvár 22 p., 11. Suceava 21 p., 12. Vaslui 20 p., 13. Székelyudvarhely 4 p., 14. Nagyvárad 0 p.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!