Hirdetés

Játszótér mint fejlesztőeszköz

Játszótérrel gazdagodott az szellemileg sérült gyermekek és fiatalok napközi otthona Gyergyószentmiklóson. Az intézmény udvarán felállított korszerű játszótér megépítése a Fuss neki adománygyűjtő programban, a részt vevő nagykövetek segítségével valósult meg: a projekt legnagyobb hozadéka ugyanakkor az a visszajelzés, hogy az intézmény fontos szerepet tölt be a város életében.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Játszótér mint fejlesztőeszköz
Hamarosan birtokba vehetik Fotó: Napsugár az esőben Egyesület

A várakozásokkal ellentétben nagy érdeklődés övezte a Nap­su­gár az esőben Egyesület projektjét, amely révén fejlesztő eszközök vásárlását célozták meg a Fuss neki adománygyűjtő kezdeményezésen. A tavaly lezajlott program révén közel 38 ezer lej értékben készült korszerű, engedélyeztett játszótér az intézmény udvarán. 
– Ötször nagyobb összeg gyűlt össze, mint amennyire számítottunk a pályázat során, így korszerű játszótér épült a napközi udvarán, amely az ide járó gyermekek és fiatalok számára elsősorban nagymozgásos fejlesztőeszköz, amelynek használatát nekünk, pedagógusoknak kell megtanítanunk – fogalmazott érdeklődésünkre Csata Kinga intézményvezető. Hozzátette: azok a nagykövetek, akik az adománygyűjtő program során csatlakoztak az intézmény által működtetett egyesülethez, a továbbiakban is támogatni, segíteni szeretnék működésüket, így az elért cél mellett visszajelzést is kaptak az intézmény munkájának fontosságáról. 
A szellemileg sérült és autista gyermekek és fiatalok napközi otthona több mint 25 éve működik Gyergyószentmiklóson; az oktatás speciális osztályokban történik, előkészítőtől tizedik osztályig.
Jelenleg 47 gyermek és fiatal tartozik hozzánk az egész Gyergyói-medencéből, közülük többen már befejezték az iskolát, így nagy igény lenne felnőttcsoportok létrehozására, működtetésére is. Ezért szeretnénk működési engedélyt kiváltani az egyesület részére, hogy állami támogatást tudjunk igényelni a felnőttek szakszerű foglalkoztatására – mondta el terveiket Csata Kinga.
Az egyesület tovább szeretné bővíteni, illetve biztonságosabbá tenni a megépült játszóteret, így a következő adománygyűjtő program segítségével gumiszőnyeget vásárolnának a fejlesztő eszközök mellé, valamint bővítenék felszereltségüket is, bútorzattal és didaktikai eszközökkel. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!