Hirdetés

Egyenlített a Corona

A mérkőzés első felét átaludta a Gyergyói HK jégkorongcsapata Brassóban a Corona elleni Erste Liga elődöntő hatodik meccsén, amely sokba került. A Cenk alattiak kiegyenlítették a szériát, és az utolsó hetedik meccs dönt a párharc győzteséről.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Egyenlített a Corona
Későn ébredt a GYHK Brassóban és a vereségébe került Fotó: ersteligapress

Lépéselőnybe került a Gyergyói HK az ötödik meccs után, és úgy utazhatott el Brassóba a Corona vendégségébe, hogy amennyiben győzni tud, akkor elsőként bejut a jégkorong Erste Liga döntőjébe.
A Brassói Corona viszont késélen táncolt és semmit nem bízott a véletlenre. A Dave MaQueen által felkészített brassóiak nagyon erős nyitányt mutattak be és a 12., majd a 15. percben szerzett két góllal 2–0-val zárták az első 20 percet. Sőt a második felvonás elején újabb gólt szereztek. A vendég piros-fehérek a mérkőzés második felétől kezdtek el éledezni és a harmada hajrájában Tranca szépített. A záró felvonásban mindkét ketrec előtt adódtak lehetőségek, ment előre becsülettel a Gyergyó, viszont a hazaiak sem ültek rá az eredményre, így pörgős hokit láthatott a publikum. Öt perccel a vége előtt Clarke szerette volna felkérni keringőre Bodót, az akciót kettő perces büntetéssel honorálták a játékvezetők, aminek következtében a vendégek Sylvestre álomgólja révén szépíteni tudtak. A végén Szilassy Zoltán még lehozta kapusát, a találkozó végeredményét pedig VanWormer állította be, aki üres kapura szerezte meg második találatát. Egyenlített tehát a párharcban a Brassó, a mindent eldöntő hetedik találkozóra pénteken kerül sor, ezúttal újra Gyergyószentmiklóson.

Kiesett a Fehérvár

Az előző idényben döntős Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán 6–1-re kikapott a címvédő Red Bull Salzburgtól az osztrák jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, így 4–0-ra elveszítette a párharcot és kiesett. A Salzburg megszakítás nélkül nyolcadszor győzte le a magyar csapatot a playoffban.
Eredmény: Brassói Corona – Gyergyói HK 4–2 (2–0, 1–1, 1–1). Gólszerzők: Gliga (12.), Sills (15.), VanWormer (25., 60.), illetve Tranca (39.), Sylvestre (56.). Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3.
Mindkét elődöntőben a párharc hetedik meccsét holnap játsszák, a GYHK – Corona meccs 18.30-tól, a BJAHC – Ferencváros 21 órakor kezdődik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!