Hirdetés

Van, amiben dobogós lett az FK

A célkitűzés elmaradt, a labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idényében sem jutott a felsőházi rájátszásba az FK Csíkszereda. A piros-feketék a hétvégén elkezdik az alsóházi rájátszás A csoportjában a küzdelmeket, a bajnoki folytatás első meccsét házigazdaként kezdik a csíkiak. Az alapszakaszban csak két ponttal szerzett többet hazai pályán az FK, mint vendégként.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 5 perc
Van, amiben dobogós lett az FK
Hazai pályán jobban ment a góllövés az FK focisainak, mint idegen környezetben Fotó: László F. Csaba

Az első hatba várták, ám végül a középmezőnyben zárta a labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idényének alapszakaszát az FK Csíkszereda. A piros-feketék az alapszakaszt két vereséggel kezdték és két vereséggel fejezték be, a csapat a pontvadászat első felvonása végén a kudarcot jelentő 11. helyet foglalta el. Az FK számára az alsóházi rájátszás következik, ahol a tét a 2. Ligában maradás. Az alapszakaszban viszont volt néhány mutató, amiben az elsők között zárt a csíki csapat, vagy annak labdarúgója.

Hét győzelem, hét vereség

Az alapszakaszban 19 meccsből hét győzelem és hét vereség mellett öt döntetlen a csíkiak mérlege, az FK focisai 25 gólt rúgtak és 18-at kaptak, mindkét mutatóban a középmezőnyben helyezkedik el a gárda. Hazai pályán kilenc meccset játszottak a piros-feketék, ebből négyet nyertek, a két döntetlen mellett három vereséget is elkönyveltek: egyet a második, egyet az utolsó és egyet a 15. fordulóban. Vendéglátóként 15 gólt rúgtak és 9-et kaptak a csíkiak, ez pedig a 10. helyre volt elég, ami a hazai pályán vívott meccsek tabelláját illeti. A vendégcsapatok tabelláján a kilencedik helyen zárt az FK Csíkszereda. A tíz, idegenben lejátszott meccsből hármat nyertek a piros-feketék, háromszor egy ponttal távoztak a helyszínről és négyszer kikaptak, tíz gólt szereztek és kilencszer vették be a kapujukat. Érdekesség, hogy hazai pályán és vendégként is kilenc gólt kaptak a csíkiak.
Ami a góllövők listáját illeti, az alapszakasz első három helyezettje közül csak egy csatár: a tabellát 12 találattal Chipirliu (Steaua) foglalja el, a dési Ciocan 9 góllal a második, míg Kovács Lóránt 8-szor vette be ellenfele kapuját, így az FK focisa az előkelő harmadik helyen zárt.

FK Csíkszereda
Kovács Lóránt sikeres büntetőlövéseivel a harmadik lett a góllövők táblázatán

Élmezőnyben zártak

Két mutatóban listavezetőként zárta az alapszakaszt az FK: a Fair Play táblázaton – 37 sárgalapos figyelmeztetéssel és 1 piroslapos kiállítással, utóbbit Jelenának mutatták fel –, és a csíki focisoknak „kapták” a legkevesebb sárgalapot. Érdekesség, hogy a Metaloglobus és a Sellenberk focisai közül senkit nem állítottak ki az alapszakaszban, a legtöbbször (55) a Ripensia játékosai „sárgultak” be.
Ami a büntetőlövéseket illeti, élmezőnyben – a 3. helyen – van a csíki csapat: hat alkalommal végezhettek el az FK-sok tizenegyest, és mind értékesítették. Utóbbi mutatóval holtversenyben az Újszentessel és a Metaloglobus-szal elsők a piros-feketék.
Dobogóra került egy FK-s meccs, ami a helyszíni nézettséget illeti, ellenfelük viszont kétszer is a top 3-ba jutott. A legtöbb nézőt a Dinamo – Steaua meccs vonzotta (18 ezer), a második helyen a Galaci Oțelul – Jászvásári Poli találkozó foglalja el (9 ezer néző), míg a 18. fordulóban a csíkiak galaci vereségét 8 ezren látták a Duna-parti város stadionjában.

Jöhet a rájátszás

Az alsóházi rájátszást az A csoportban kezdi meg az FK, a csíkiak a 3. helyen állnak 26 ponttal, a csíkiakat az Unirea Slobozia (31 pont) és a Slatina (27 p.) előzi meg, a Sellenberk (24 p.), a Metaloglobus (21 p.), a Minaur (16 p.) és a Temesvári Poli (13 p.) követi.
A csíkiak számára a rájátszás szombaton a Slatina ellen kezdődik, a csapat április 2-án Temesváron szerepel, 8-án pedig a Metaloglobust fogadja. Április 14-én a Minaurhoz látogat az FK, majd az Unirea Sloboziát fogadják, május 6-án pedig a Sellenberk ellen zárul a csíkiak szereplése.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!