Hirdetés

A hetedik meccs dönt

Újabb vendégsikert hozott a Ferencváros – BJAHC jégkorong Erste Liga elődöntőjének hatodik meccse, így 3–3-as állásról várhatják a felek a mindent eldöntő hetedik meccset. Pénteken eldől a párharc és egyben a magyar bajnoki cím sorsa is.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
A hetedik meccs dönt
Fontos pontokat szereztek a csíkiak az alsóház nyitányán Fotó: László F. Csaba

Újabb izgalmas meccset tudott le a Ferencváros és a BJAHC a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, amely egyben a magyar bajnoki döntő is. A párharc eddigi öt mérkőzésén mindig az aktuális vendéggárda nyert úgy, hogy az adott találkozón megszerezte az első gólt.
A széria hatodik meccsének első felvonásában a hazaiak voltak mezőnyfölényben, ám az első harmadban két kapitális hibát góllal büntetett a BJAHC. A 11. percben a semleges harmadban adott el korongot a Ferencváros, Molnár Bálint kiugrott, és nem rontott. A szünet előtt egy rossz csere miatt Kirils Galoha lépett ki, és a kapu bal oldalába lőtt.
A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egy hazai emberelőny alatt a felső vas mentett a 27. születésnapját múlt vasárnap ünneplő Kornakker Dániel helyett. A záró húsz percben erősen támadott a hazai csapat, de minden kísérlete elhalt, a végén pedig Galoha üres kapus góllal állította be a végeredményt. Kornakker 43 lövést védett. Mivel a másik ágon erdélyi csapatok érdekeltek ezért ezen széria egyben magyar bajnoki döntő is. A Brassói Corona – Gyergyói HK elődöntő hatodik meccse lapzártán után ért véget.

Sikerrel kezdtek

Elkezdte az alsóházi küzdelmeket a Csíkszeredai Sportklub és a Háromszéki Ágyúsok a román jégkorong-bajnokságban. A Vákár Lajos Műjégpályán megrendezett összecsapás első felé egyértelműen a kék-fehéreké volt, akiken érződött, hogy meccsben vannak a vendégekkel szemben, akik mintegy másfél hónapja nem léptek jégre. A Sportklub ezt kihasználva a meccs felére eldöntötte a mérkőzés sorsát, amikor négygólos előnyre tettek szert, amely lehetett volna több is, de Becze rávezetést rontott, míg László Arnold jól állta a sarat. A zárófelvonásban a vendégek két előnyös góllal feljöttek mínusz kettőre, de az egyenlítésre már nem futotta erejükből.

Erste Liga, elődöntő, 6. mérkőzés 
Ferencváros – Budapest Jégkorong Akadémia HC 0–3 (0–2, 0–0, 0–1). Gólszerzők: Molnár B. (11.), Galoha (20., 60.).
Az egyik fél 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–3.
A párharc utolsó meccsét pénteken 21 órától játsszák és a Duna World élőben közvetíti.

Román bajnokság, alsóház
Csíkszeredai Sportklub – Háromszéki Ágyúsok 5–3 (2–0, 3–1, 0–2). Gólszerzők: Savcsenko (16.), Szkacskov (19.), Krikunov (21.), Stach (23.), Részegh T. (31.), illetve Márton K. (25.), Pajor (45.), Bíró O. (52.).
A heti műsor: holnap: Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub (18.30); vasárnap: Háromszéki Ágyúsok – Galaci VSK (18.30).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!