Hirdetés

Két bajnoki cím K1-ben

Hat éremmel tértek haza a csíkszeredai Márkos Béla Fight Academy sportolói a szombaton tartott K1-es országos bajnokságról. A két bajnoki cím mellett egy csíki sportolót behívtak a válogatottba, a felkészülési időszak és az április végi válogató versenyen pedig eldől: indulhat-e a sportág kontinensviadalán.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két bajnoki cím K1-ben
Hat érmet szereztek a csíkiak az országos bajnokságon

Sikerrel zárta a Márkos Béla Fight Academy (MBFA) a hazai szakszövetség által szombaton a Prahova megyei Brazi községben tartott Freestyle K1-es országos bajnokságot. A csíkszeredai klub hét sportolóval indult a viadalon, öten dobogóra álltak, mi több, egy csíki küzdő két kategóriában is érmet szerzett.
A 16 éves Balla Tibor a +90 kilogrammos súlycsoportban a K1 és a K1 Light pontversenyben is indult, előbbit bajnoki címmel zárta, utóbbiban a második lett. 
– Sportolóm teljesítményét már több versenyen is követte a szakszövetség vezetősége, a szombati viadal után pedig be is hívták a korosztályos válogatottba. Balla Tiborra egy komoly felkészülési időszak vár, majd április végén indul egy válogató versenyen, és amennyiben azon is helytáll és a tőle elvártakat teljesíti, úgy tagja lehet az Európa-bajnokságra utazó román válogatottnak – nyilatkozta lapunknak Márkos Béla, a sportoló edzője.
Szintén bajnoki címmel zárta a szombati versenyt a 20 éves David Florin, akit a Free­style K1 -70 kilogrammos súlycsoportjában nem tudtak legyőzni. A 14 éves Boboc Teodor a 60 kilogrammosok versenyében óriásit küzdött, ám „nem engedték győzni”, a negyedik helyen zárt. 
– Nem tudtuk felvenni a versenyt a bírókkal, pláne úgy, hogy az egyiknek a fia ellen küzdött Teodor, és annak ellenére hozták ki vesztesnek, hogy a videofelvételeken is jól látszott: fölényben volt végig ellenfelével szemben – mondta lapunknak Márkos Béla.
Három érmet szereztek a MBFA női sportolói is, akikre szintén büszke az edzőjük. A 16 éves Ferenc Noémi a -50 kilogrammosok között a második, a 14 éves Balog Nóra -50 kilogrammban és a 17 éves Rusnac Izabella -55 kilogrammban a harmadik helyen zárta a Freestyle K1 országos bajnokságot, míg a 13 éves György Lilla a -55 kilogrammos súlycsoportban a negyedik lett. A csíki sportolókat Márkos Béla és Fazakas Hajni készítette fel a versenyre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!