Hirdetés

Visszatér a párharc Brassóba

Brassóban is, akárcsak Gyergyószentmiklóson, mind a GYHK, mind a Corona egy-egy meccset tudott behúzni a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, így biztosan lesz hatodik mérkőzés a szériában. A másik ág is szorosra fordult.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Visszatér a párharc Brassóba
Kóger találatával újra kieegyenlítette a Corona – GYHK párharcot Fotó: ersteligapress

Szikrázó, pikáns összecsapásokkal folytatódtak a jégkorong Erste Liga elődöntőbeli küzdelmei, ahol eldőlt, hogy lesz hatodik meccs.
A budapesti ágon a BJAHC hazai pályán mindkét meccsét elveszítette a Ferencváros ellen, ám a Tüskecsarnokban visszavágott, és mindkét találkozót behúzta, ezzel visszavette a pályaelőnyét. A felek szombat este már letudták az ötödik meccsüket is. Itt a Ferencváros tudta kikaparni a gesztenyét, és került egy győzelemre a finálétól és egyben a magyar bajnoki címtől. Akár már ma el is dőlhet ez a párharc.
Az erdélyi ágon 1–1-ről várták a folytatást a csapatok. Brassóban – akárcsak Gyergyószentmiklóson – izgalmas meccseket vívtak a felek. A GYHK a csütörtök esti harmadik meccsre alaposan összekapta magát, és a második harmadban mutatott játékkal visszavette pályaelőnyét. Másnap így már úgy léphetett pályára, hogy vasárnap akár már döntőbe is juthat. A Brassó viszont tett arról, hogy ez ne így legyen, annak ellenére, hogy a GYHK kétszer is visszajött a meccsbe. Előbb egy-, majd kétgólos hátrányból egyenlített és mentette a hosszabbításba a találkozót. A ráadás mindössze másfél percig tartott, amely időszak alatt a Corona két gólt is szerzett, ám míg az elsőt érvénytelenítették, addig a másodikat, Kóger találatát, megadták. Így 2–2-vel várták a folytatást a csapatok. A felek tegnap este, lapzárta után, letudták a párharc ötödik meccsét is, ám a széria holnap 18.30-tól Brassóban folytatódik.

Erste Liga, elődöntők
Brassói Corona – Gyergyói HK 2–4 (1–1, 0–3, 1–1). Gólszerzők: Valchar (14.), Kóger (47.), illetve Vincze P. (3.), Orbán (24., 39.), Szigeti (35.).
Corona – GYHK 4–3 – aranygóllal (1–1, 2–1, 0–1, 1–0). Gólszerzők: van Wormer (1.), Gliga (21.), Schaber (34.), Kóger (62.), illetve Sylvestre (3., 25.), Bodó (48.).
A párharc állása: 2–2.
Ferencváros – Budapest Jégkorong Akadémia HC 0–3 (0–1, 0–0, 0–2). Gólszerzők: Viikila (10.), Nagy K. (45.), Galoha (58.).
BJAHC – FTC 1–3 (0–0, 0–0, 1–3). Gólszerzők: Vorobev (53.), illetve Marva (43.), Farkas (49.), Tóth A. (58.).
A párharc állása: 3–2 Ferencváros javára.
Ma: FTC – BJAHC (19.30). Holnap: Corona – GY HK (18.30).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!