Hirdetés

Messze a felsőháztól az SZFC

Nem jutottak dűlőre a labdarúgó harmadosztályban játszó Hargita megyei csapatok a hétvégi játéknapon. Az FK Csíkszereda fiataljai öt hónap után szereztek újra pontot, a Székelyudvarhelyi FC számára azonban a döntetlen gyakorlatilag a búcsút jelenti a felsőháztól.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Messze a felsőháztól az SZFC
Megküzdöttek a pontokért a csíkiak Fotó: FK Csíkszereda

Elstartolt a labdarúgó 3. Liga tavaszi idénye, három fordulóval az alapszakasz vége előtt az 5-ös csoportban szereplő Székelyudvarhely FC még nem mondott le a felsőházi rájátszásban való részvételről, ehhez azonban még a zsinórban három győzelem sem jelentett  garanciát, kellett az is, hogy valamelyik ellenlábas botoljon. Így szombaton Lucian Nicolau alakulata győzelmi kényszerben lépett pályára a második helyezett CSO Plopeni otthonában. A játék képe azonban nem mutatta a bajnoki tabellán látható különbséget, bár helyzetek mindkét oldalon adódtak, az SZFC volt az, amely jobban akarta a győzelmet és többet is tett érte. Azonban nem eleget, így maradt a gól nélküli döntetlen, és ez a pontszerzés a bajnokság végkimenetele szempontjából nem jó eredmény az udvarhelyieknek. Mivel a Brassói Municipal és a Barcarozsnyói Olimpic is győzni tudott, két fordulóval a vége előtt az SZFC öt pontra került a felsőházat jelentő negyedik helytől. Vagyis az udvarhelyi gárdának otthon le kell győznie a Brassói Kids Tâmpát, idegenben pedig a Sepsi OSK fiókcsapatát, ami csak akkor ér valamit, ha a Municipal mindkét mérkőzését elveszti. 
Eredmény: 3. Liga, 5. csoport: CSO Plopeni – Székelyudvarhelyi FC 0–0.

Pont az FK-nak!

Pénteken gólokra és pontokra kiéhezve vágott neki a pontvadászatnak az 1-es csoport utolsó helyén tanyázó FK Csíkszereda fiókcsapata. A Viitorul Darabani elleni otthoni küzdelembe a Liga 2-es csapat több játékosa is besegített, ami rögtön eredményt hozott, a csíkiak már a második percben vezetéshez jutottak. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, ez végül a 71. percben jogosan megítélt büntetőből sikerült is nekik. A végéig bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de maradt az igazságos döntetlen. Az FK fiataljai öt hónapos szünet után szereztek ismét bajnoki pontot.
Eredmény: 3. Liga, 1. csoport: FK Csíkszereda II – Viitorul Darabani 0–0.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!