Hirdetés

Egy sima, egy fordított

A Románia-kupa nyolcad-döntőjében volt érdekelt a két székelyföldi, élvonalbeli női labdarúgócsapat. Ahogy a régi dalban énekelték: az egyiknek sikerült, a másiknak nem…

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy sima, egy fordított
Könnyű sikerrel jutott tovább a csíki csapat Fotó: László F. Csaba

Az FK Csíkszereda hazai pályán fogadta szombaton a Galaci Universitatea csapatát a Románia-kupa legjobb 16 csapata között. A továbbjutás elvárt volt a bajnokság sereghajtójával szemben, a két gárda őszi összecsapásán a csíki lányok nyolcgólos diadalt arattak.
A kupameccs nem hozott ilyen gólfesztivált, nehezen találta a játéka ritmusát Albu László együttese. Végül Antal Anita megtörte a jeget, a hajrában pedig két újabb hazai találatnak tapsolhatott a Sportpark lelkes közönsége, Mezőssy Melánia és Balázs Eszter volt eredményes. A piros-feketék a hétvégén Temesvárra utaznak a felsőházi rájátszás második fordulójában.
A Besztercei Gloria otthonában lépett pályára a Szé­kelyudvarhelyi Vasas Fe­mina, amelynek nem sikerült kivívnia a továbbjutást. A házigazdák a találkozó harmadik percében szerzett szerencsés góllal szereztek előnyt, amit meg tudtak tartani a mérkőzés végéig a vasárnapi kupaösszecsapáson.  A Vasas vasárnap lép pályára legközelebb a Kolozsvári Universitatea ellen hazai pályán.
Románia-kupa, eredmények: 
FK Csík­szereda – Galaci Universitatea 3–0 (1–0)
Besz­­tercei Gloria – Szé­kely­ud­var­­helyi Vasas Femina 1–0 (1–0)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!