Hirdetés

Hokimeccsek Csíkban és Brassóban

Ma és holnap újra jégre lép a Brassói Corona és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, a párharc ezúttal a Cenk alatti városban folytatódik 1–1-es állásról. Csíkszereda sem marad jégkorongmérkőzés nélkül, a Sportklub ma és holnap a Steauát fogadja. A „bakák” számára az alapszakasz-győzelem a tét.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hokimeccsek Csíkban és Brassóban
Félvállról vette a Corona a Sportklub elleni bajnokit Fotó: Corona

Két mérkőzést követően 1–1-re áll a jégkorong Erste Liga erdélyi elődöntője, a felek vasárnap és hétfőn Gyergyószentmiklóson léptek jégre, ma és holnap már Brassóban játszanak. Az összecsapás első meccsét a GYHK, a másodikat a Corona nyerte aranygóllal, a kérdés az, hogy a piros-fehéreknek sikerül-e visszavenniük a pályaelőnyt, vagy a Corona húzza be a mai és holnap esti meccset. Mindkét találkozó 18.30-kor kezdődik, és az is biztos, hogy vasárnap este szintén fél héttől Gyergyószentmiklóson is megmérkőzik a két csapat.
Kedden este a barcaságiak a Sportklubot fogadták román bajnoki meccsen, a Corona viszont főleg ifjúsági játékosokkal állt ki, így nem számított csodának a kék-fehérek gólzáporos 8–2-es győzelme. Ma és holnap a Vákár Lajos Műjégpályán ér véget a román bajnokság alapszakasza, amelynek csupán egy kérdése maradt: ki nyeri a sorozat első felvonását. A pontvadászatot jelenleg 58 ponttal a Corona vezeti, a Steaua 57 ponttal a második, ám míg a barcaságiak összes találkozójukat lejátszották, addig a „bakák” ma és holnap Csíkszeredában vendégeskednek, a fővárosiak számára pedig az alapszakasz-elsőség a tét. A Steauának ugyanis két pont kell ahhoz, hogy megelőzze a barcaságiakat a tabellán, míg a Sportklub számára tét nélküli az összecsapás, hiszen már korábban eldőlt, hogy a kék-fehérek ötödikként zárják az alapszakaszt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!