Hirdetés

Egyenlített a Corona

Végtelenül kiegyenlített párharcnak vagyunk szemtanúi az erdélyi ágon, hiszen míg az első összecsapást a Gyergyói HK, addig a másodikat már a Brassói Corona húzta be hosszabbítás után a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. Folytatás Brassóban.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egyenlített a Corona
Polc jól állta a sarat a második gyergyói meccsen Fotó: ersteligapress

Ugyanazzal az összeállítással küldte harcba mindkét szakvezető legénységét a Gyergyói HK – Brassói Corona jégkorong Erste Liga elődöntő második mérkőzésére, mint egy nappal korábban, amikor a hazaiak túlórás győzelmet ünnepelhettek. És ez a találkozó is jól indult hazai szempontból, hiszen Orbán már a negyedik perc elején mattolta Polcot. A hazaiak igyekeztek nyomást gyakorolni a Brassóra, de a második gól nem jött össze, majd a Corona kiegyenlítette a játékot és az eredményt is. Kóger lőtt nagy gólt.
A második felvonás a hazaiaknak indult rosszul, hiszen Schaber végezhetett el egy rávezetést, de a gyenge kísérletet Rinne hárította. Pár perc múlva viszont Valchar lőtte ki a felsőt. A meccs feléhez közeledve a GYHK átvészelt egy kettős hátrányt, de egyenlő létszám mellett Gajdó Balázs ért bele remek ütembe egy korongba. A harmad vége felé a GYHK is megkapta a kettős előnyt, de nem tudtak élni vele.
A harmadik felvonásban azonnal egyenlített a GYHK: először Garcia veszített korongot a védekezőharmadban, Tranca átadásából Sárpátki hatalmas gólt zúdított hosszúba. Két percre rá Császár és Szigeti szemrevaló egyérintős összjátékát követően a hazaiak 68-asa a kapusról kipattanót a gólvonalon túlra kotorta. A lélektani előny a GYHK-hoz került, lendületben maradtak a gyergyóiak, Polc jó formában védett, ami azt jelentette, hogy a második hosszabbításra került sor 24 órán belül.
A túlórában gyorsan eldöntötte a lényegi kérdéseket a Brassó: Kógerék iramodtak meg kettő az egy ellen, a válogatott támadó átadását VanWormer értékesítette a 48. másodpercben. A párharc Brassóban folytatódik holnap és pénteken, továbbá az is eldőlt, hogy a széria visszatér Gyergyószentmiklósra. 

Erste Liga elődöntő, 2. mérkőzés
Gyergyói HK – Brassói Corona 3–4 – aranygóllal (1–1, 0–2, 2–0, 0–1). Gólszerzők: Orbán (4.), Sárpátki (43.), Császár (45.), illetve Kóger (12.), Valchar (24.), Gajdó B. (33.), VanWormer (61.).
A párharc állása: 1–1.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!