Hirdetés

Fel, Moldvára!

Mindkét székelyudvarhelyi ifjúsági 4-es kézilabdacsapat sikerrel vette a regionális döntő szakaszát a hétvégén, így jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek az országos elődöntőn.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fel, Moldvára!
Lendületben. A lányokat nem tudták megállítani Fotó: Hodgyai István

A tavaly országos nyolcadik helyet szerző Székelyudvarhelyi Szej­ke SK U12-es lány kézilab­da­csapata volt a házigazdája az egyik regionális döntőnek, melyen Szeben, Brassó, Ko­vászna, Maros és Hargita megye legjobbjai, szám szerint tizenkét együttes vett részt – a küzdelmek a városi sportcsarnokban és a Bányai János Műszaki Szakközépiskola sporttermében zajlottak. 
A Magyar Kézilabda Szövetség Együtt növünk fel! Alapítványa által támogatott és működtetett gárda magabiztosan utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Palatka Barna edző csapata a csoportban előbb 28–16-ra verte a Marosvásárhelyi Sportlíceum csapatát, majd 37–8-ra tömte ki a Brassói Kids együttesét. Az elődöntőben a Brassói Transilvania sem jelentett akadályt, a székely lányok 22–13-ra diadalmaskodtak, a vasárnap délutáni fináléban pedig 28–21-re verve a Vidombáki Sportingot hódították el az elsőséget.
A tavaly az országos bajnokság kisdöntőjét, a bronzérmet drámai körülmények között elveszítő, negyedik helyen végző Szejke SK U12-es fiúcsapata ugyancsak regionális döntőn vett részt a hétvégén. Orbán Szilárd edző legényei Fogarason léptek pályára, ahol nehéz csoportban sikerült megszerezniük a továbbjutást jelentő első helyet. Az udvarhelyiek a Brassói Transilvaniát 30–12-re, a Marosvásárhelyi Sportlíceum csapatát pedig 26–14-re győzték le. A tavaly óta alaposan kicserélődött gárda az elődöntőben 23–20-ra verte a Vidombáki Sportingot, a döntőben viszont egy végletekig kiélezett mérkőzésen egyetlen góllal, 24–23 arányban maradtak alul a házigazda Fogarasi ISK-val szemben, így másodikként kvalifikáltak az országos elődöntőre.
A román szakszövetség kiírásának értelmében a következő szakaszt május hetedikéig kell lebonyolítani, a döntőbe jutásért az udvarhelyiek Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bákó és Vaslui megyék legjobbjai ellen veszik fel a harcot egy később kijelölendő helyszínen.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!