Hirdetés

Áttörés-díjjal tértek haza

Véget ért az idei First Lego League főszezon. A február utolsó hétvégéjén, Szegeden, a Karolina Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott nemzeti döntőben próbált szerencsét a csíkszeredai Fabton csapata. Sikerült megszerezniük az Áttörés-díjat.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Áttörés-díjjal tértek haza
Véget ért a legórobotika-nagydöntő. A csíkszeredai csapat helyezést nem, de különdíjat szerzett Fotó: Fabton csapat

Véget ért az idei First Lego League szezon. A nagydöntőt február utolsó hétvégéjén, Szegeden, a Karolina Általános Iskola és Gimnáziumban tartották. A nemzeti döntőben próbált szerencsét a csíkszeredai Fab­ton csapata, ahová korábban sikeresen kvalifikálták magukat. 
A Simon Norbert, csíkszeredai Fabton Oktatási Központ társedzője vezette csapat részt vett Debrecenben, a First Lego League nemzetközi verseny regionális szakaszán, mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben pedig Szegeden is bizonyították kreativitásukat. 
– Nagyon büszkék vagyunk a kis versenyzőinkre. A hétvége alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk, nagyszerű csapatokat ismertünk meg, és zseniális robotkonstrukcióknak, programoknak és innovációs projekteknek lehettünk tanúi – mondta a társedző. Hozzátette: több csapat is megajándékozta őket, amiért külön háláját fejezte ki. 
– Reméljük, jövőben is találkozunk, és mi is viszonozhatjuk a kedvességet. Gratulálunk minden csapatnak, és alig várjuk az új évadban való találkozást. Az Áttörés-díjat annak elismeréseként kaptuk, hogy alig egy év alatt sikerült felkészülnünk és eljutnunk a versenyre – számolt be Simon. Az anyaországi nagydöntőbe a Kárpát-medence legjobb tíz fiatal legórobotika-csapata kvalifikálta magát. A Fabton teljesítményét emeli, hogy a versenyre való felkészüléshez két hét állt rendelkezésükre, és stratégiát váltottak a korábbi versenyhez képest, hívta fel a figyelmet Simon Norbert.  
A Fabton-csapat tagjai: Kurkó Gergő, Bereczki Kovács Balázs, Imre Tas, Aranyos Ávéd Bence, Lázár László, Táncos Kristóf, György Dániel, Sulyok Gergő és Tóth Zalán. Benedek Áron edző, András Alpár és Simon Norbert pedig társedzők voltak.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!