Hirdetés

Vereséggel kezdték a rájátszást

A női élvonal mindkét Hargita megyei labdarúgócsapata vereséggel kezdte a tavaszi idényt, az FK Csíkszereda a címvédő Kolozsvári Olimpia otthonában, a Vasas Femina pedig a Banat Girls vendégeként maradt alul az 1. Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vereséggel kezdték a rájátszást
Sokba kerültek a hibák a Vasasnak Fotó: Hodgyai István

Elsőként az FK Csíkszereda kezdte meg a pontvadászatot a székelyföldi csapatok közül a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában, a pénteki nyitómérkőzésen a címvédő Kolozsvári Olimpia otthonában lépett pályára. 
Amint az várható volt, a mérkőzést a házigazdák irányították, ám fölényük meddő volt, az újonc Csíkszereda jól állta a sarat. A végén azonban az Olimpia felőrölte a csíkiak védelmét, a hajrában háromszor is betalált a címvédő (3–0).
A Vasas Femina szombaton a Banat Girls vendége volt, a nagykomlósi találkozó első részében elkövetett hibáknak két gól volt az ára. A szünet után a fordítás is benne volt a pakliban, végül csak egy szépítés lett belőle (2–1).
A bajnokság csak március 18-án folytatódik, a szakszövetség programja szerint március 12-én, vasárnap a Román-kupa nyolcaddöntőit rendezik, az FK Csíkszereda a Galaci Universitateát látja vendégül, a Vasas Femina a Besztercei Gloria otthonában játszik.
Szombaton a másodosztályban is megkezdődtek a küzdelmek, a 10. fordulóban a Vasas Femina fiókcsapata Baróton fogadta a FCSB együttesét, de nem igazán tudta megnehezíteni a fővárosiak dolgát, akik 4–0 arányú győzelemmel vitték el a pontokat.

Női labdarúgó 1. Liga
Felsőházi rájátszás, 1 forduló: Kolozsvári Olimpia – FK Csíkszereda 3–0, Banat Girls – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 2–1, Bukaresti Carmen – Temesvári Poli 2–3

1. Temesvári Poli

1

1

0

0

3-2

36

2. Kolozsvári Olimpia

1

1

0

0

3-0

33

3. Bukaresti Carmen

1

0

0

1

2-3

27

4. Banat Girls

1

1

0

0

2-1

21

5. FK Csíkszereda

1

0

0

1

0-3

19

6. Székelyudvarhelyi Vasas Femina

1

0

0

1

1-2

17



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!