Hirdetés

Eljátszott felsőházi rájátszás

A felsőházi rájátszásba jutást tűzte ki célul a 2022/2023-as idény előtt az FK Csíkszereda vezetősége, a labdarúgó 2. Ligában szereplő csapat ezt viszont nem tudta teljesíteni. Az alapszakasz utolsó három fordulójában kilenc pont kellett volna a csíkiaknak ahhoz, hogy maradjon esély a playoff-os szereplésre, ám ez nem sikerült. Jövőben újra lehet próbálkozni.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 4 perc
Eljátszott felsőházi rájátszás
Egy jól védekező csapat ellen lehetetlen volt a gólszerzés Fotó: Galaci Oțelul

Nem jutott a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásába az FK Csíkszereda: a piros-feketék az alapszakasz utolsó előtti fordulójában vereséget szenvedtek az Oțelultól, amely épp a csíkiak elleni sikerrel biztosította be helyét a playoff-ban. Az FK vezetősége ugyan a szezon elején megjegyezte, a csapat költségvetése alapján nem tartozik a másodosztály élmezőnyéhez, ennek ellenére a felsőházi rájátszás elérése volt a cél. Nem sikerült.
Az FK Csíkszereda két vereséggel indította a 2022/2023-as idényt, ebből a legfájóbb a dési, hiszen az Unirea az egyik olyan csapat, amely nem juthat fel az első osztályba. A Concordia Csíkszeredában győzött, ahogyan a Sellenberk is, de értékes pontok maradtak Temesváron is, ahol a Politehnica győzte le a piros-feketéket. Érdekesség, hogy a bánságiak az idény folyamán csak kétszer nyertek, az egyik siker pont az FK ellen jött össze a liláknak. A tabellán a csíkiak előtt álló kilenc csapat közül a Steaua, a Bodzavásári Gloria és az Unirea Slobozia is fejet hajtott az FK előtt, a Jászvásári Poli és a Dinamo sem tudott a piros-feketék ellen nyerni, de pontokat tudtak rabolni, ahogyan az FC Brassó, a Ripensia és egy hete a Progresul Spartac is. Hogy melyik „iksz” vagy vereség miatt úszott el a célkitűzés? Erre talán sosem kapunk választ, az viszont biztos, hogy nem minden légiós hozta azt, amit tőle elvártak.
Pénteken Galacon nyolcezer ember készült arra, hogy megünnepelje az Oțelul felsőházba jutását. Dorinel Munteanu csapata ki is szolgálta a nézőket, a házigazdák gyakorlatilag góllal zárták az első olyan támadásukat, amellyel elértek a csíki kapuig: a Duna-partiakhoz utolsóként csatlakozó Kehinde Fatai a 13. percben szerezte a meccs egyetlen találatát. Az előny tudatában a galaciak már nem nagyon erőltették a támadást, ám arra ügyeltek, hogy a csíkiak még csak veszélyt se okozzanak kapujuk előtt, a szünetig elfocizgatta az utolsó fél órát a két csapat semmi különösebben értékelhető megmozdulás nélkül.
Térfélcsere után aktívabban kezdett az Oțelul, Fatai az 54. percben Gyengének köszönhetően nem tudott duplázni, majd Apro mentett egy nagyot a 66. percben. A csíki próbálkozások rendre elhaltak a galaci térfélen, a 86. percben Kovács Márk jól vette észre, hogy Pop elhagyta a kapu előterét, és megpróbálta fölötte beívelni a labdát, ám a játékszer inkább a sirályokra volt veszélyes, mintsem a hazaiak kapujára. Az utolsó percben Kruzikasnak is megadatott az egyenlítés lehetősége, ám a 10 méterről leadott lövést követően, ha kevéssel is, de a galaciak kapuja mellett ment el a labda.
Az alapszakasz zárásaként a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii látogat szombaton Csíkszeredába, a hónap közepétől pedig az alsóház vár az FK-ra a 2. Liga 2022/2023-as idényében.

2. Liga, 18. forduló
Erdemények: Galaci Oţelul – FK Csíkszereda 1–0, FC Brassó – Konstancai Unirea 5–2, Bukaresti Progresul Spartac – Újszentes 0–0, Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii – CSM Slatina 0–1, Concordia Chiajna – Temesvári Ripensia 2–1, Sellenberk – Bukaresti Dinamo 1–2, Dési Unirea – Bukaresti Metaloglobus 1–1, Temesvári Politehnica – Jászvásári Politehnica 1–3, Bukaresti Steaua – Nagybányai Minaur 3–0. A Bodzavásári Gloria – Unirea Slobozia találkozót holnap 19 órától játsszák.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!