Hirdetés

Újabb erdélyi párharc

A Budapest Jégkorong Akadémia HC és a Ferencváros szombaton, míg a Gyergyói HK és a Brassói Corona vasárnap kezdi el a jégkorong Erste Liga elődöntőjét, amely egyik fél negyedik sikeréig tart. Cél a döntő.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Újabb erdélyi párharc
A két csapat tavaly a negyeddöntőben találkozott Fotó: Ersteligapress

Pár nap szünetet követően hétvégén elkezdődnek a jégkorong Erste Liga elődöntői. Mint ismert, az egyik ágon budapesti párharc lesz az alapszakaszgyőztes Budapest Jégkorong Akadémia HC és a Ferencváros között, míg a másik ágon erdélyi rangadót rendeznek, ahol az alapszakasz-második Gyergyói HK a Brassói Coronát fogadja.
A budapesti csata szombaton 20.30 órától veszi kezdetét a BJAHC pályaelőnyével, míg a másik ágon vasárnap 18.30 órától rendezik az első összecsapást.
A négy csapat közül a BJHAC nem volt érdekelt az elmúlt években az elődöntőben, míg elődje a MAC Budapest a 2017/2018-as idényt húzta be. Igaz, abból a csapatból csak Garát és Nagy Krisztián maradt hírmondónak. A Ferencváros a 2018/2019-es idénytől kezdve folyamatosan finálét játszott az időnap előtt kieső Csíkszeredai Sportklubbal, leszámítva a 2020/2021-es szezont, amikor épp az elődöntőben búcsúztak a zöld-fehérek.
A Brassói Corona a 2020/ 2021-es idényben finálét játszott a Sportklub ellen, a párharcot 4–2-re a csíkiak nyerték. A Corona a 2013/2014-es idényben is döntőzött, akkor az Érsekújvárral szemben maradtak alúl, az akkor még MOL Liga nevet viselő sorozatban.
A Gyergyói HK a ligába való visszatérése során folyamatosan ott volt a rájátszásban. A 2018/2019-es idényben a negyeddöntőben búcsúzott a csapat, míg az 2019/2020-as kiírásban hiába jutottak az elődöntőbe, a koronavírus-járvány keresztbevágta a szezon legizgalmasabb részét. A 2020/2021-es idényben újra a negyeddöntő volt a végállomása a piros-fehéreknek, míg a tavalyi szezon hiába indult jól, nagyon rosszul végződött. A GYHK ugyanis nagy reményekkel egészen az elődöntőig menetelt és rögtön az első meccsen elvette a Ferencváros pályaelőnyét, ám utána a koronavírus megtizedelte a csapatot, olyannyira, hogy alig, vagy épp már ki sem tudtak állni a zöld-fehérek ellen.
A fentiek tükrében és az idényben mutatott játék alapján mindkét párosításban pikáns csatáknak nézünk elejébe.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!