Hirdetés

Erdélyi párharc a döntőbe jutásért

Nagyon izgalmas, kevés gólt hozó mérkőzésen arany­góllal megnyerte a Ferencváros a Miskolci DVTK Jegesmedvék elleni jégkorong Erste Liga párharc negyeddöntőjének hatodik meccsét, és ezzel bejutott a sorozat elődöntőjébe. A Ferencváros továbbjutása azt is jelenti, hogy a Gyergyói HK a Brassói Coronával küzd a döntőbe jutásért, az erdélyi rangadó pályaválasztója a GYHK. A párharcok egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Erdélyi párharc a döntőbe jutásért
Igazi play-off csemege volt a Fradi – Miskolc párharc Fotó: ersteliga.hu

Véget ért a jégkorong Erste Liga negyeddöntője, miután lezárult a Ferencváros – DVTK Jegesmedvék párharc is. Az alapszakasz-harmadik DVTK a negyeddöntős választáson a Ferencvárost kérte ellenfélnek. Az első meccsen a DVTK Jegesmedvék 4–2-re győzött, de utána háromszor kikaptak a Ferencvárostól: a zöld-fehérek előbb Miskolcon aranygóllal diadalmaskodtak, majd a két hazai fellépésükön nem hibáztak a Tüskecsarnokban, előbb 3–1-re, aztán 3–2-re nyertek. Szombaton a DVTK hazai környezetben 4–1-re győzött, így hétfőn este a hatodik meccset játszották a felek, immár Budapesten.
Jól kezdte a mérkőzést  a Ferencváros, a 7. percben a házi pontlistavezető Nagy Gergő révén vezettek is, ám innentől szinte egy negyvenperces gólcsend következett. Még az első harmadban a hazaiak finn légiósát, Aku Kestilät sérülés miatt kórházba kellett szállítani. A második harmadban Alekszandr Skrabov végleges kiállítást kapott Galántai Richárd letaglózásáért, az ötperces fórt azonban nem tudta gólra váltani a hazai zöld-fehér sereg.
Minimális hazai előnnyel indult a harmadik felvonás, de hamar villant Roman Berdnyikov, és kiegyenlítette az állást. Ezt követően komoly mezőnyfölényben volt a DVTK, és bő két perccel a vége előtt Vlagyiszlav Kulesov lépett ki, azonban kihagyta a ziccert.
Jöhetett az első gólig tartó hosszabbítás: a 73. percben Turbucz Martin – aki ebben a szezonban januárig még a másodosztályban szerepelt – kilépett, és Janis Voris lábai között a hálóba lőtt.
A Ferencváros így magyar bajnoki finálét vív a liga elődöntőjében az alapszakasz-első BJAHC ellen, a párharc szombaton kezdődik a káposztásmegyeri Vasas Jégcsarnokban. A másik ágon két erdélyi alakulat, a Gyergyói HK és a Brassói Corona csap össze. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Erste Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzés
Ferencváros – DVTK Jegesmedvék 2–1 – aranygóllal (1–0, 0–0, 0–1, 1–0).
Gólszerzők: Nagy G. (7.), Turbucz (73.), illetve Berdnyikov (46.).
A párharcot 4–2-re nyerte a Ferencváros.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!