Hirdetés

Nem lesz címvédés az Erste Ligában

A 2018/2019-es idénytől kezdve minden esztendőben ott volt a fináléban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely időszak alatt egy ezüst- és három aranyérem volt a jutalma. Ez a sorozat az idei idényben megszakadt, miután a Brassói Corona kiejtette a kék-fehéreket a sorozat negyeddöntőjében.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem lesz címvédés az Erste Ligában
Domingue minden brassói győztes meccsen gólt lőtt Fotó: ersteligapress

Hullámzó volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának teljesítménye az alapszakasz során, és a kiegyensúlyozott hoki elmaradt a rájátszásban is a kék-fehér alakulattól. A rájátszás előtt kinevezett új tréner, Jeff Paul, nem tudott csodát tenni. Bár az első két brassói meccs reményt adott a jó folytatásra a két hazai meccs visszarántott mindenkit a valóságba, ahol a Corona minden tekintetben a Sportklub fölé nőtt.
Ilyen körülmények között 3–1-es hátrányból utaztak a kék-fehérek a negyeddöntős párharc ötödik felvonására. A meccs pocsékul indult, hiszen a 22 másodpercben Gliga máris vezetéshez juttatta csapatát. A folytatásban viszont felpörögtek a vendégek, és egy élvezetes oda-vissza hoki bontakozott ki, majd Milan egyenlített. Az öröm alig két percet tartott, hiszen egy védekező harmadban eladott korongból Schaber volt eredményes. A második felvonás során a Sportklub erőteljes rohamokat indított. A meccs első fórját a csíkiak kapták, ám Schaber szólóba ugrott ki és mivel szabálytalankodtak ellene, büntetőlövés következett, amelyet a sértett végzett el magabiztosan. Nem szegte a székelyek kedvét az újabb bekapott gól, Sofronék becsülettel rohamoztak, Polc újra kulcsfontosságú szituációkban jelentett stabilitást csapatának. Ezt követően mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a rohanásból az óriási energiákat mozgósító Sportklub jött ki jobban: Reisz középre tett korongjába Be­cze szúrt bele kiváló ütemben, Polc ezúttal tehetetlennek bizonyult.
A záró felvonásra nyílt maradt a küzdelem, csakhogy a 48. percben Domingue megszerezte a negyedik brassói gólt. Innentől kezdve a Sportklub kedve szemmel láthatóan alább maradt és egyértelművé vált a brassói győzelem. Sills üres kapus gólja a hajrában már nem osztott és nem szorzott.
A Brassó összességében teljesen megérdemelten jutott tovább az elődöntőbe, és két év után újfent a döntőbe jutásért játszhat. Ám hogy kivel, az még kérdéses. A Csíkszeredai Sportklub pedig a román bajnokságban vigasztalódhat, de hogy az milyen formában fog folytatódni, még igencsak kérdéses.

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Gólszerzők: Gliga (1.), Schaber (15., 26.), Domingue (48.), Sills (59.), illetve Milan (13.), Becze (39.). A párharcot 4–1-re a Corona nyerte.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!