Hirdetés

Jól fizet a karbantartás

 A javító-karbantartó szolgáltatások területén dolgozó szakemberek továbbra is a legkeresettebbel közé tartoznak a hazai és a külföldi munkaerőpiacon egyaránt, a nettó átlagfizetés ezekben az ágazatokban 4000 lej – derült ki egy állásközvetítő platform szerdán közzétett adataiból

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jól fizet a karbantartás
Illusztráció Fotó: László F. Csaba / Archív

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az eJobs portálon az év elejétől mostanig 3000 állást hirdettek meg a javító-karbantartó szolgáltatások területén, ezeknek a 13,4 százalékát külföldi munkaadók kínálják, miközben a portálon meghirdetett összes ajánlat 6,2 százaléka szól külföldre.
Az eJobs bérösszehasonlító alkalmazása, a Salario adatai szerint javító-karbantartó szolgáltatások területén 4000 lej a nettó átlagfizetés. Egy autószerelő átlagban 3500 lejt, egy autófestő pedig 5000 lejt keres havonta. Egy javító technikus átlagos nettó fizetése 3500 lej, egy karbantartó mérnök pedig 7000 lejt keres. Keresettek a hűtőgép-, a vízvezeték- és a villanyszerelők is, akiknek az átlagos bére nettó 4000, 3000, illetve 3500 de lei.
Ha ezek a szakemberek nem alkalmazottként, hanem szabadúszóként dolgoznak, jövedelmük rendszerint meghaladja a havi nettó 5000 lejt, a vállalt munkák számától és összetettségétől függően. Ha pedig külföldön vállalnak munkát, akkor legkevesebb nettó 1500 eurót keresnek havonta – magyarázta Roxana Drăghici, az eJobs értékesítési igazgatója.
A portál jelenleg 29 ezer állást kínál, a Salario alkalmazás pedig több mint 550.000 alkalmazott fizetését tartja nyilván.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!