Hirdetés

Elvették a Brassó pályaelőnyét

Kiegyensúlyozott játékkal rukkolt elő a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona elleni Erste Liga negyeddöntő második meccsén, és sikerült elvennie a barcaságiak pályaelőnyét. A Gyergyói HK újfent remek első tíz percének köszönhetően kettővel vezet az Acélbikák ellen. Folytatás holnap Csíkszerdában, illetve Dunaújvárosban.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elvették a Brassó pályaelőnyét
Kettőből kettő a GYHK mérlege a DAB ellen Fotó: ersteligapress

Erdélyi csapatok meccseivel folytatódott hétfő este a jégkorong Erste Liga negyeddöntője a második mérkőzésekkel, Gyergyószentmiklóson hazai, Brassóban vendégsiker született.
A Gyergyói HK, akárcsak egy nappal korábban, alaposan megnyomta a mérkőzés rajtját, és a nyolcadik perc elejére háromgólos előnyre tettek szert a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben. A jó rajt alapjáraton határozta meg a mérkőzés lefolyását. Az egy nappal korábbi bakiba nem lépett bele a hazai csapat, és ezúttal nem engedte közel magához ellenfelét. A második felvonás végére már öt volt a csapatok között. A záróharmadra így már lefutott a második meccs is. A hazai „lazaságot” ugyan megtorolták az Acélbikák, de ez csupán annyit jelentett, hogy 2–1-re nyerték ezt a 20 percet.
Brassóban másodjára is kemény csatát hozott a Co­rona és a címvédő Csíkszeredai Sportklub találkozója. A meccset ezúttal is a Sportklub indította jobban, hiszen a hatodik percben Péter Balázs, majd két perc múlva Ferencz Csibi talált be Toth ketrecébe. Jeff Paul tanítványai okultak az egy nappal korábbi meccsből, és ezúttal nem engedték elúszni előnyüket. A második felvonás elején a Sportklub növelhette volna előnyét, de Toth remekelt, majd Adorjánt is szépen megtornásztatták a hazaiak. A meccs felét átlépve eredményes volt a Sportklub. Ráadásul kétszer is, hiszen Sofron és Stach is betalált, igaz, utóbbira viszonylag gyorsan jött Kóget kipattanós válasza. A zárófelvonást jól menedzselte a Sportklub Adorjánnak is köszönhetően, majd a hajrához érkezve Clarke és Láday ökölpárbaja színesítette az eseményeket. A végső dudaszó előtt a hazaiak előnybe kerültek, de Dave MacQueen mester nem hozta le kapusát.
A Gyergyói HK Dunaújvárosba utazott, míg a Csíkszeredai Sportklub hazai pályán fogadja a Coronát. Mindkét párharc csütörtökön folytatódik.

Erste Liga negyeddöntő, 2. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 1–4 (0–2, 1–2, 0–0)
Gólszerzők: Kóger (38.), illetve Péter B. (7.), Ferencz Csibi (9.), Sofron (32.), Stach (36.).
A párharc állása: 1–1. A 3. mérkőzést holnap, a 4. meccset pénteken Csíkszeredában, az ötödiket vasárnap Brassóban játsszák 18.30-tól.

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 7–3 (3–0, 3–1, 1–2)
Gólszerzők: Szigeti (2.), Bodó (6.), Sárpátki (8., 24.), Orbán (31.), Sylvestre (32., 46.), illetve Valtola (27.), Somogyi (51.), Ödman (60.).
A párharc állása: 2–0 a GYHK javára. A 3. mérkőzést holnap, a 4. meccset pénteken 19.30-tól játsszák Dunaújvárosban.

Erste Liga negyeddöntő, 3. mérkőzés
Ma: FEHA19 – BJAHC (19.30 – az állás: 2–0); Ferencváros – DVTK Jegesmedvék (19.30 – az állás: 1–1).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!