Hirdetés

Február 25-ig várják a javaslatokat

Február végéig küldhetik el az önkormányzatok a javaslatokat a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumnak, ha van igény újabb megállók beiktatására a vasúti járatok vonalán, valamint a járatok menetrendjére, figyelembe véve a szaktárca 2011/153-as rendeletének követelményeit.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 1 perc
Február 25-ig várják a javaslatokat
Fotó: HMT

Hargita Megye Tanácsa online tájékoztatót hirdetett a térségen áthaladó vonatok menetrendjéről február 17-ére, péntekre, amelyen sajnos kevesen vettek részt. Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere felhívta a figyelmet, hogy nagy segítség lenne az ingázó diákok és munkavállalók számára, ha a Brassóból induló járat (R4505) reggel 15 perccel korábban indulna.
A közlekedési minisztérium április 15-ig kell kidolgozza az előzetes menetrendet, amelyhez javaslatokat várnak. Hargita Megye Tanácsa ennek érdekében szorgalmazza a konzultációt a megyénken áthaladó járatokra vonatkozóan. További javaslatokat, meglátásokat várnak február 25-ig az info@hargitamegye.ro címre, amelyeket továbbítanak az illetékes tárcának. Addig újabb konzultációkat is szerveznek, ha erre igény mutatkozik.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mindezek mellett ismét felhívta a figyelmet a csíkszentdomokosi vasútállomás áldatlan állapotára. Mint mondta, ez ügyben újfent felkeresik a minisztériumot, hiszen több éve várat magára az állomás felújítása. A járatok menetrendje és a megállók az alábbi linken érhetők el: https://www.infofer.ro/index.php/ro/Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!