Hirdetés

Megújul a maroshévízi kórház

Elkezdik idén a maroshévízi kórház energetikai felújítását, az Országos Helyreállítási Alapból finanszírozott beruházás a municípium legnagyobb értékű beruházása ebben az évben.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megújul a maroshévízi kórház
Jelentős fejlesztések kezdődnek el Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Aláírta a finanszírozási szerződést a ma­ros­hévízi önkormányzat a város kórházának energetikai felújítására: a 27,5 millió lejes beruházás által korszerűbb körülményeket tudnak biztosítani a pácienseknek. 
– A projekt tartalmazza az épület külső hőszigetelését, a tető cseréjét és a tetőszerkezet szigetelését, a nyílászárók cseréjét, az épület hőközpontjának teljes felújítását, valamint egy napelemes rendszer szerelését – mondta el érdeklődésünkre Bodor Attila alpolgármester. Hozzátette: a tervek szerint az év első felében elkezdődik az épület tatarozása. 
Maroshévízen 1952-ben létesítettek kórházat, amely pavilonrendszerben működött; a jelenlegi épület 1986-ban készült el. Az eltelt időszakban csak kisebb-nagyobb felújításokat végeztek az épületen, amelyben 163 ágy áll a páciensek rendelkezésére, valamint tíz fekvőhely az egynapos kórházi tartózkodásokra. 
A szakambuláns-ellátásban havonta átlagosan kétezer, a sürgősségi osztályon pedig havonta ötszáz olyan beteget látnak el, akik nem szorulnak kórházi ellátásra – tájékoztatott dr. Ionită Alexandra Dorina kórházmenedzser. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!