Hirdetés

Góldobásban „túlteljesítették a tervet”

Nem tudott borsot törni a címvédő Dinamo orra alá a Székelyudvarhelyi VSK, a gólok tekintetében mégis kiemelkedő tel­je­sítményt nyújtott a Bö­lények Ligája pénteki, bukaresti találkozója.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Góldobásban „túlteljesítették a tervet”
Gólrekordok dőltek meg Bukarestben Fotó: CS Dinamo

A férfi kézilabda Bölények Ligájában a 17. játéknapig kellett várni, hogy először kerüljön képernyőre a Székelyudvarhelyi VSK bajnoki találkozója, az udvarhelyiek az aranyérmes Bukaresti Dinamo otthonában léptek pályára. Annak ellenére, hogy az eddig hibátlan mérlegű címvédő hazai győzelme az újonc udvarhelyiek ellen borítékolható volt, a tévés közvetítés utólag jó ötletnek bizonyult, a fővárosi találkozón több rekord is megdőlt.
A pénteki összecsapáson a Dinamo végig vezetve, magabiztosan húzta be a kötelező győzelmet, 50–37 arányban múlva felül a VSK-t. A 87 találat új rekordot jelent a Bölények Ligája mostani idényében.
A Dinamo félszáz gólig jutott, amire legutóbb napra pontosan négy évvel ezelőtt, 2019. február 10-én volt képes ugyancsak hazai pályán a Kolozsvári U ellen (50–38). Az összes hivatalos mérkőzést alapul véve (bajnokság, szuperkupa, Bajnokok Ligája), pénteken a fővárosi csapat megszerezte az idény ezredik saját gólját, jelenleg 1047 találatnál tart.
Ugyanakkor a 37 udvarhelyi találattal a vereség ellenére is kiemelkedő teljesítmény nyújtott a VSK, mert ebben az idényben ennyi gólt még egyetlen csapat sem tudott szerezni a bajnokcsapat ellen. Sipos Lóránt alakulata korábban csak egy alkalommal, a sereghajtó Nagyvárad elleni hazai találkozón tudott 37 találatot elérni.
Végeredmény: Bölények Ligája, 17. forduló: Bukaresti Dinamo – Székelyudvarhelyi VSK 50–37.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!