Hirdetés

Jól működik a szolgáltatás

Nem okoz fennakadást a távhőszolgáltatásban a farkasordító hideg. Bár kevés gázt is használ a fűtőmű, továbbra is a biomassza a fő fűtőanyag, így gazdaságosabb a hő előállítása.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jól működik a szolgáltatás
Állja a sarat a gyergyószentmiklósi kazánház. Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Naponta ötkamionnyi faőrleményt használ el a gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornakezelő Közmű a távfűtés és a meleg víz előállításához. A napokban beállt hideg nem okoz gondot, a központi kazánház megbirkózik a feladattal, a lakónegyedbelieket nem kellett elindítani, tudtuk meg Angi Zoltántól, a közmű távhőért felelős igazgatójától.

– Mínusz 19 Celsius-fokot mértünk szerdán reggel, de teljesen rendben működik a távhőrendszer. Sikerült gázhoz jutni erre a hétre, rásegítünk vele a faőrleményes fűtésre

– mondta az igazgató, s azt is közölte, ezeken a hideg napokon is 98 százalékban faőrleménnyel fűtenek.

Barabás-Pál Hajnalka

Több mint egy hónapra elegendő a távhő telephelyén jelenleg tárolt faőrlemény, és mindennap érkezik utánpótlás. A kazánokat rendszeresen karbantartják, még nem kellett a szolgáltatást megállítani meghibásodás miatt ebben az idényben. Mint megtudtuk, jelenleg napi 160, februárban eddig mintegy 1500 gigakalória hőt állított elő a gyergyószentmiklósi közmű. 
Mint ismert, Gyergyószentmiklóson januártól 533,69 lej a távhőszolgáltatás díja gigakalóriánként, ebből az előállítási árból 98 lejnyi támogatást vállalt az önkormányzat. Az első emelt díjas számlákat rövidesen megkapják a fogyasztók.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!