Hirdetés

Esélytelenek sikere a párharcok első meccsein

Nem kis meglepetésre a FEHA19, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák magukhoz ragadták a pályaelőnyt a jégkorong Erste Liga selejtező párharcai során. A román bajnokságban a tartalékos GYHK újabb sima vereséget szenvedett. A válogatott három meccset játszik a hétvégén.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Esélytelenek sikere a párharcok első meccsein
Brassóban készült a tornára a válogatott Fotó: RJSZ

Meglepetések születtek a jégkorong Erste Liga selejtező párharcainak első meccsein. Az alapszakaszban sereghajtó FEHA19 aranygóllal legyőzte a DEAC csapatát a cívisvárosban, míg a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Újpest pályaelőnyét vette el. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcok második mérkőzését tegnap játszották Debrecenben, illetve Újpesten, a harmadik meccseket vasárnap rendezik Székesfehérváron 18.30-tól, illetve Dunaújvárosban 19.30-tól. 
A román bajnokságban, akárcsak egy nappal korábban, szerdán este is sima vereséget szenvedett az igencsak tartalékos Gyergyói HK Galacon, így alaposan átalakult a tabella. Az élen a Brassói Corona áll 58 ponttal (25 meccs), második a Steaua 52 ponttal (24), Galac és a GYHK egyaránt 50 pontot gyűjtött, ám a Duna-partiak ezt 26, míg a gyergyóiak 24 találkozón tették, illetve a gólarány sem a piros-fehéreknek kedvez, így a negyedik helyen állnak. A Sportklub 41 ponttal (23 meccsből) az ötödik, míg a Háromszéki Ágyúsok 40 ponttal a hatodik, számukra viszont véget ért az alapszakasz.

Felkészülési meccsek

Három felkészülési meccset játszik a hétvégén a romániai jégkorong-válogatott. Ma 19 órától a lengyelek, holnap 14.30-tól Japán, míg vasárnap 16 órától a torna házigazdája, Nagy-Britannia ellen játszik a romániai válogatott.
A romániai keret: kapusok: Polc Patrik, Tőke Zoltán; hátvédek: Pavlo Boriszenko, Bors Huba, Gajdó Tamás, Jevgenyij Jemelianenko, Jevgenyij Limanszki, Timur Raszulov, Ferencz-Csibi Róbert, Farkas Tamás, Salló Alpár; csatárok: Gliga Roberto, Molnár Zsombor, Jevgenyij Szkacskov, Kovács Mátyás, Gajdó Balázs, Mircea Constantin, Fodor Csanád, Căsăneanu Eduard, Péter Zsolt, Csergő Hunor, Filip Andrei.

Eredmények
Erste Liga, selejtező: Debreceni EAC – FEHA19 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1) – aranygóllal; Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (0–2, 0–1, 1–0).
Román bajnoki:  VSK Galac – Gyergyói HK 7–3 (1–1, 3–1, 3–1).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!