Hirdetés

Közel volt a győzelemhez a VSK

Megkezdődött a tavaszi idény a férfi kézilabda Bölények Ligájában, a Székelyudvarhelyi VSK szombaton hazai pályán kezdett, nem sokon múlott a győzelem, de ezúttal sem sikerült itthon tartani a pontokat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Közel volt a győzelemhez a VSK
Megküzdött a VSK, de ezúttal is a vendégek örültek Fotó: Hodgyai István

A Bölények Ligája 16. fordulójának udvarhelyi mérkőzése előtt nem volt kérdés, hogy a hazaiak számára a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény. A Székelyudvarhelyi VSK-nak minden pontra szüksége van, ha ősztől is az élvonalban szeretne játszani, ráadásul a HC Bodzavásár is a verhető ellenfelek közé tartozott. Az udvarhelyieknél először lépett pályára bajnoki mérkőzésen a már tavaly ősszel leigazolt algír Fedilla Mohamed, illetve a Suceava együttesétől nemrég visszatérő Szász Előd is.
A szombati találkozó kiegyensúlyozott küzdelmet ho­zott, felváltva vezettek az együttesek, egyikük sem akar­ta a leszakadást, így mini­má­lis vendégelőnynél, 16-17-nél mentek pihenni a csapatok. A második játékrészben a ven­dégek pontosabb játéka meg­hozta eredményét, végig előnyben tudtak maradni, azonban a VSK nem hagyta magát, öt perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás.
Több lehetőség adódott mindkét csapatnak, végül a HC Bodzavásár bírta jobban az idegek harcát, minimális előnnyel, de minden pontot elvitt Udvarhelyről (33–34).
Pénteken lehetetlen küldetés elébe néznek az udvarhelyiek, a hibátlan mérleggel rendelkező Bukaresti Dinamo vendége lesz a VSK.

Eredmények

Bölények Ligája, 16. forduló
Székelyudvarhelyi VSK – HC Bodzavásár 33–34
Temesvári Poli – Bukaresti Dinamo 24–35
VSK Foksány – Tordai Potaissa 26–20
CSU Suceava – Bukaresti CSM 23–24
VSK Nagyvárad – VSK Konstanca 30–33
Bukaresti Steaua – VSK Bákó 33–27
Nagybányai Minaur – VSK Vaslui 38–29



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!