Hirdetés

Fájó gyergyói vereség az utolsó meccsen

Vereséggel zárta a jégkorong Erste Liga alapszakaszát a Gyergyói HK, miután szétlövések után alulmaradt a Dunaújvárosi Acélbikákkal szemben. Szilassy Zoltán csapatának ezek a pontveszteségek könnyedén az alapszakasz első helyébe kerülhetnek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fájó gyergyói vereség az utolsó meccsen
Vereséggel zárta az alapszakaszt a GYHK Fotó: ersteligapress

Letudta utolsó Erste Liga alapszakaszbeli meccsét a Gyergyói HK jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, ám ott nem várt eredmény született. A Szilassy Zoltán által felkészített hazai csapat a kötelező győzelem tudatában lépett jégre, hiszen az alapszakasz első helyének megszerzése érdekében kellett a három pont. Ez viszont nem jött össze, a vendég Acélbikák a mérkőzés során kétszer szereztek vezetést, amelyekre volt válasza a gyergyói csapatnak, ám mivel sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott döntést, jöttek a szétlövések. Ebben a műfajban a vendégek bezsebelték a bónuszpontot.
Mivel a BJAHC hozta a kötelező győzelmet a FEHA19 ellen, pontszámban beérték a piros-fehéreket a tabella élén. Mindkét csapat 79 ponttal rendelkezik, ám a budapesti csapat az utolsó meccsét lapzártánk után játszotta, ha pontot szerzett, akkor behúzza az első helyet, és elsőként választhat majd ellenfelet a rájátszásra, továbbá végig megőrzi pályaelőnyét a sorozatban.

Választott a DEAC

Az Erste Liga pénteki eredményeivel eldőlt, hogy mely csapatok végeznek a 7-10. helyeken, így megtartották a rájátszás-kvalifikációra az ellenfélválasztást. A 7. helyezett DEAC csapata a FEHA19-et választotta, így a 8. UTE és a 9. Dunaújvárosi Acélbikák találkozik a másik párban.
A játéknapok: február 8., 9., 12., és amennyiben szükséges, akkor 13., valamint 15. A párharcok első két mérkőzését Debrecenben, illetve Újpesten rendezik, majd a harmadik és negyedik találkozónak adhat otthont Dunaújváros, valamint Székesfehérvár. Ha lesz ötödik meccs, azt a magasabban rangsorolt csapat otthonában tartják. A továbbjutáshoz három győzelem kell, a két továbbjutó csapat csatlakozik az Erste Liga negyeddöntő mezőnyéhez.

Erste Liga, eredmények

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 2–3 – szétlövéssel (0–0, 2–2, 0–0, 0–0, 0–1) /Haaranen (30.), Vincze P. (36.), illetve Ribcsik (22., 36.), Niskanen (65.)/; FEHA19 – BJAHC 0–4 (0–2, 0–1, 0–1); DVTK Jegesmedvék – Ferencváros 2–4 (0–2, 1–2, 1–0). A FEHA19 – Ferencváros, a DEAC – DVTK Jegesmedvék és a BJAHC – Újpest találkozók tegnap lapzárta után értek véget.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!