Hirdetés

A helyi közösségeket támogatják

A korábbi évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is nyújt vissza nem térítendő támogatást a megyében bejegyzett civil szervezetek számára. A projektek által évente több száz olyan civil kezdeményezés megvalósítását támogatják, amelyek fontosak a helyi közösségek számára.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
A helyi közösségeket támogatják
Többfajta tevékenységre pályázhatnak a civil szervezetek Fotó: HMT

Az eddigi öt területen meghirdetett pályázatokra az igényléseket az online platformon várja Hargita Megye Tanácsa, a következők szerint: az ifjúsági tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje 2023. február 22., 12 óra; a turisztikai tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje 2023. március 1., 12 óra; a sporttevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje 2023. február 27., 12 óra; a családi tevékenységeket támogató pályázatok leadási határideje 2023. február 24., 12 óra; az önkéntes tűzoltó-egyesületek tevékenységeit támogató pályázatok leadási határideje 2023. március 3., 12 óra. Erről bővebben a következő webcímen olvashatnak: https://hargitamegye.ro/palyazatok/
– Hargita Megye Tanácsa számára mindig is prioritást jelentettek az alulról jövő kezdeményezések, partnerként tekintünk a civil szférára – mondta Borboly Csa­ba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint mondta, a civil pályázatoknak kulcsfontosságú szerepük van a közösségi összefogásban. 
– Kiírásainkat úgy dolgoztuk ki, hogy minél közelebb kerüljenek a valós igényekhez, a tevékenységek az általunk meghatározott stratégiák és prioritások mentén valósuljanak meg. Felkérjük a civil szervezeteket, hogy éljenek a lehetőséggel a közösségépítés érdekében – fejtette ki a megyeelnök.
Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke szerint idén lehetőség van a legszélesebb körben támogatni a civil szervezetek tevékenységét.
– Már a januári tanácsülésünkön meghirdettük pályázatainkat, egy hónappal korábban, mint a 2022-es évben, ezért is szélesedhet a kör. Fontosnak tartjuk a civil szféra társadalomszervezéshez hozzáadott értékét, Hargita megye így tud sokszínű, gazdag és változatos értéktár maradni – fejtette ki az alelnök.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!