Hirdetés

Brazil szamba, udvarhelyi színekben

Tegnap megkezdődött a hazai teremlabdarúgó 1. Liga harmadik köre, az udvarhelyi összecsapás nem az eredmény szempontjából volt érdekes, hanem mert 15 év után képviselt ismét brazil játékos udvarhelyi színeket a hazai futsalban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Brazil szamba, udvarhelyi színekben
Sasse (balra) mesterhármassal mutatkozott be Fotó: Hodgyai István

Ahogy a hazai teremlabdarúgó 1. Liga oda-visszavágóit zárta, úgy a harmadik kört is a sereghajtó Kolozsvár vendéglátójaként kezdte a Futsal Klub Székelyudvarhely. Sem az ellenfél, sem a várható eredmény nem tűnt túl vonzónak a szurkolók számára, annál inkább az FK bejelentése, hogy ekkor mutatkozik be a klub új szerzeménye, a 23 éves brazil szélső, Alan Felipe Sasse.
Korábban két brazil játékos, Davi Costa és Igor Leitao Salles képviselt még udvarhelyi színeket, előbbi 2008 nyarán két év után angolosan lelépett, utóbbi pedig 2008–2009 telén szintén két év után távozott a háromszoros bajnok Székelyudvarhely SK-tól.
A harmadik „udvarhelyi brazil”, a 176 centis, 69 kilós Alan Felipe Sasse a brazil bajnokság egyik élcsapatától, a Jaraguá Futsaltól érkezett az FK-hoz.
– Mindenkinek elege lett a kisdöntőkből, ránk fér az erősítés. Az U19-es bajnokcsapatból nem minden esetben sikerült az ifik felhozatala, itthon nem találtunk szabadon igazolható, megfelelő játékost, így a külföldi piacon néztünk körül – közölte Jakab Zoltán vezetőedző.
Az új szerzemény neve Székelyföldön sem cseng ismeretlenül, a ma már román állampolgársággal is rendelkező bátyja, André Luis Sasse a Dévai Autobergamóval U19-es bajnokságot, a Csíkszeredai Imperial WET-tel pedig felnőtt bajnoki címet nyert. Tavaly ősszel a portugál első ligás Portimonense csapatához igazolt, októberben a román válogatottban is bemutatkozott.
A fiatalabbik Sasse egyelőre még csak az első hivatalos romániai mérkőzésénél jár, Jakab Zoltán lát fantáziát a fiatal brazilban.
Látszik rajta, hogy nem kezdő ebben a játékban, de nyilván a romániai játékstílus különbözik a brazíliaitól, így némi időre lesz szüksége, hogy átvegye a mi stílusunkat, be tudjon illeszkedni.
De a lényeg, hogy többen vagyunk, erősödtünk, reméljük, hosszabb távon hasznos tagja tud lenni csapatunknak – értékelt Jakab Zoltán.
Ami a mérkőzést illeti, tegnap délután nem született meglepetés az udvarhelyi sportcsarnokban: Futsal Klub Székelyudvarhely – Kolozsvári Clujana 15–1 (8–1).
A futsal 2. Liga második csoportjában az alapszakasz szombaton zárult, az utolsó fordulóban az Inter Gyergyószentmiklós 7–3-ra nyert a Simándi Sólymok ellen, míg a  Gyergyóremetei Kereszthegy 21–3-ra ütötte ki a Korondy Juniort.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!