Hirdetés

Biztonságban szórakozni

Gyermekfelügyeletet, délutáni foglalkozásokat, szórakoztató programokat biz­to­sít a Mazsola játszósa­rok Gyer­gyó­szent­mik­ló­son. A tavaly szeptemberben indult játszóház két édesanya ötletéből született, mára közösen vezetik a tevékenységeket a gyerekeknek.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Biztonságban szórakozni
Játék és móka. Változatos programkínálat Fotó: Kolumbán Anna

Játszóházat indított el tavaly két édesanya Gyergyószentmiklóson. Kolumbán Anna és Bálint Izabella az elmúlt év tavaszán döntötték el, hogy közösen segítenek a helyi édesanyáknak, és létrehoznak egy olyan helyet, ahol gyerekeik szórakozhatnak, tanulhatnak, kikapcsolódhatnak szüleikkel vagy akár magukra is. Kolumbán Anna elmondta, indulásuk nem volt könnyű, de sikerült jó megoldást találni a legnagyobb kérdésre, a helyszínre.

– Mivel a különházak bérlése nagyon költséges, úgy gondoltuk, hogy egy nem használt épületet újítunk fel, ami adott volt Bálint Izabella, kolléganőm udvarán. Az épületet felszereltük csúszdákkal, labdásmedencével, játékokkal, valamint ebédlőt és két fürdőszobát is berendeztünk

– részletezte Kolumbán Anna.

Hozzátette: nincs alsó korhatár a játszóházban, 7-8 éves korig bárkit szívesen látnak, de egészen kicsi babákat is fogadnak a szülőkkel együtt. A nagyobb gyerekeknek berendeztek egy gamer szobát, X-box játékokkal, ami szintén nagy sikert aratott.

Kolumbán Anna

A vállalkozásuknak jelenleg egy alkalmazottja van, így hárman vigyáznak a gyerekekre, szervezik a programokat. Már több sikeres rendezvényük lezajlott, az ünnepek alatt tematikus foglalkozásokat, halloweeni beöltözős összejövetelt, illetve mikulásbulit, valamint mesevetítést is szerveztek. Továbbá angol és román nyelv­tá­bo­ro­kat, logopédiai fog­lal­ko­zásokat is tartanak az idei évtől, valamint szülinapok helyéül is szolgált számos alkalommal. A továbbiakban is ezeket szeretnék folytatni, nemsokára készülnek a farsangra, tavaszi ünnepekre is.
A játszósarok befogadóképessége körülbelül huszonöt fő. A gyermekfelügyeletre, valamint minden programra előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni a 0740 892 654 vagy a 0757 078 450 telefonszámon.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!