Hirdetés

Megőrizni az életminőséget

Nappali foglalkoztató tevékenységet szerveznek időseknek Gyergyószentmiklóson. A gyulafehérvári Caritas szociális központjában, a Márton Áron utca 22. szám alatt, hétköznap délelőttönként várják mindazokat a szépkorúakat, akik minőségi időre, jó társaságra, beszélgetésekre vágynak.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megőrizni az életminőséget
Találkozásokra, együtt töltött időre hívják a szépkorúakat Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Január elején indította el az idősek nappali foglalkoztatóját a gyulafehérvári Caritas: a gyergyószentmiklósi szociális központ Márton Áron utcai épületének hátsó részébe 65 év felettieket várnak, olyan személyeket, akik életminőségük megőrzéséért tennének, szívesen beszélgetnének, társasjátékoznának, kézimunkáznának hasonló korúakkal.
– A foglalkozásokon igyekszünk nemcsak a test, hanem az elme megmozgatását is előtérbe helyezni: a testmozgásos gyakorlatok mellett több, demenciát megelőző, agytorna jellegű tevékenységet vezetünk munkatársaimmal, de a lehetőségek sora folytatható, akár a résztvevők által is – fogalmazott érdeklődésünkre Gáll Gabriella csoportvezető, a gyulafehérvári Caritas munkatársa.
Hozzátette: a tevékenységek levezetésében kollegáival közösen dolgoznak, a programban naponta legtöbb 12 személyt tudnak fogadni. 
– Az eddigi alkalmakról pozitív visszajelzések érkeztek, a résztvevők jól érezték magukat, a találkozások örömét emelték ki. A célcsoport megszólítását különböző módon oldjuk meg, sokat segítenek az otthongondozásban dolgozó kollegák, akik kapcsolatban vannak idős személyekkel, de mi is megkeressük ismerőseinket, felajánlva nekik az együttlétre való alkalmat – mondta Gáll Gabriella.
A gyulafehérvári Caritas által működtetett gyergyószentmiklósi központban hamarosan felnőtt, fogyatékkal élők számára is nappali foglalkoztató csoportot indítanak. Mindkét tevékenységről részletesen Gáll Gabriellánál, a 0741–258188-as telefonszámon, vagy a székhelyen lehet érdeklődni. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!