Hirdetés

Nem volt szerencséje Udvarhelynek

A hétvégén folytatódik a férfi teremlabdarúgó 1. Liga pontvadászata, a kupameccseket pedig februárban rendezik. A női labdarúgó-bajnokság csak március 4-én rajtol, egy héttel később a Román Kupa nyolcaddöntőit rendezik.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem volt szerencséje Udvarhelynek
Szombattól ismét pontra megy a játék Fotó: Hodgyai István

Kisorsolták hétfőn a te­remlabdarúgó Ro­mán Kupa 2022–2023-as idényének nyolcad- és negyed­dön­tős párosításait. A kupasorozat nyolcad­­döntőjében hét élvonalbeli és ugyanannyi másodosztályú csapat neve már ismert, a két megmaradt helyért január 25-én négy 2. ligás csapat küzd: Korondi Junior – VSK Marosvásárhely és Galaci Universitatea – Bodzavásári Fortius.
Az FK Székelyudvarhelynek nem volt szerencséje, a nyolcaddöntőben az 1. ligás Luceafărul Buzău otthonában lép pályára, a negyeddöntőben pedig várhatóan a címvédő Galaci United lesz az ellenfél, amely a Kézdivásárhelyi SE ellen játszik a nyolcaddöntőben. Két gyergyói csapat is egy ágra került, a legjobb tizenhat között a Gyergyóremetei Kereszthegy ellenfele az 1. Liga sereghajtója, a Kolozsvári Clujana lesz, míg a
Gyergyószentmiklósi Inter a Metropolitan Ișalnița ellen lép pályára. A nyolcaddöntőket február 5-én, a negyeddöntőket pedig február 19-én játsszák.
A hazai teremlabdarúgó 1. Liga január 21-én, az alapszakasz utolsó, 14. fordulójával folytatódik, a bajnokságban máso­dik Futsal Klub Székelyudvarhely a sereghajtó Kolozsvári Clujanát látja vendégül, a harmadik helyezett Dévai Autobergamo pedig a címvédő Galaci United együttesét fogadja. A 14. forduló kedden a Luceafărul Buzău – Dévai West találkozóval zárul.

Márciusi kezdés

Szintén hétfőn sorsolták ki a női labdarúgó 1. Liga rájátszásának menetrendjét. Mindkét Hargita megyei csapat, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és az FK Csíkszereda is az első hatban zárta az alapszakaszt, így a felsőházban folytatják a küzdelmeket a Temesvári Poli, a Bukaresti Carmen, a Banat Girls és a Kolozsvári Olimpia ellen. A rájátszás tíz fordulóját március 4. és május 28. között rendezik, az elsőben az udvarhelyiek a Banat Girls otthonában lépnek pályára, a csíki lányok pedig a címvédő Kolozsvárhoz látogatnak.
Egy héttel a bajnokság tavaszi rajtját követően, március 12-én rendezik meg a női labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőit, a Vasas Fe­mi­na a Besztercei Gloria otthonában küzd a továbbjutásért, az FK Csíkszereda pedig a Galaci Universitatea együttesét látja vendégül.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!