Hirdetés

Levezeti az energiákat

Az elmúlt hetekben fiatal sportoló­tehetségeket bemutató sorozatunkban a gyergyó­szentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub öklözőit mutattuk be. Az ifjú bokszolók őszintén vallottak szeretett sportágukról, büszkén számoltak be elért eredményeikről.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Levezeti az energiákat
Nemzetközi versenyeken is bizonyítottak már Fotó: Godako SK

Az Erdélyi Go­da­ko Ö­köl­ví­vó Sport­klub két bok­sz­olójával zárjuk a gyergyói fiatal tehetséges sport­olókat bemutató soro­za­tun­kat. Csíki Róbert és Szilágyi Arnold nap mint nap átélik a rendszeres testedzés jótékony hatásait.
Öt évvel ezelőtt ismerkedett meg az ökölvívással a 18 éves Csíki Róbert, aki a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban tanul.
– Eleinte maga a mozgás és önvédelem-tanulás miatt kezdtem edzésekre járni, majd később az edzőmmel közösen döntöttük el, ahogy fejlődtem, hogy versenyeken is részt veszek. Huszár Árpád volt az edzőm, vele kezdtük az ökölvívást, jelenleg is nála készülök – mondta el Róbert.
Csíki Róbert szerint az ökölvívás „alázatra, tiszteletre és fegyelemre tanít”, ezt pedig az élet minden területén kamatoztatni tudja.
– Nem tartom különösebben durva sportnak az ökölvívást. Az tény, hogy fizikai erőre is szükség van hozzá, de a küzdelem szigorú szabályok szerint zajlik – emelte ki a fiatal sportoló., aki a felnőtt magyar bajnokságon szerzett ezüstéremre és a görögországi Tiger Kupa nemzetközi versenyen elhódított két első helyezésére a legbüszkébb.
– A céljaim, álmaim közé tartozik, hogy felnőttvilágversenyeken dobogós helyezést érjek el, olimpián legyek érmes, emellett sikeres sportoló legyek – fogalmazta meg Csíki Róbert, aki példaképének édesapját tekinti.
A 17 éves Szilágyi Arnold Margittán született, és három éve bokszol. A Fogarassy Mihály Szakiskolába jár, és egy nyári táborban ismerkedett meg az ökölvívással.
– Szalontán voltam, és mondták, hogy lesz egy boksztábor Gyergyószárhegyen. Én jelentkeztem, mert bátyám is bokszolt, és gondoltam, kipróbálom én is. A tábor első napján már megtetszett, az edzők is szimpatikusak voltak, így felmerült bennem a kérdés, és megkérdeztem Böjte Csaba testvért, hogy mi lenne, ha idejönnék – idézte fel Arnold a kezdeteket. Mint megfogalmazta, ed­zője, Huszár Árpád kezei alatt az edzéseken le tudja vezetni az energiáit, és a gyakorlások végére mindig teljesen megnyugszik. Noha leginkább a verekedés fogta meg ebben a sportban, nem tartja durvának a bokszot. – A Görögországban, a Tiger Kupán csapatban és egyénileg elért első helyezésemre vagyok a legbüszkébb. 18 éves koromig csinálom, aztán eldől, mi lesz tovább. Kicsit rossz szemmel néznek rám a családban, de mindig megnyugtatom őket azzal, hogy nem lesz semmi baj. Anyum nagyon félt, és mondta, hogy hagyjam abba. Kisebb testvéreim is jönnének utánam, és nem biztos, hogy ezt én is akarom. A példaképem Mike Tyson, Papp László – mondta Szilágyi Arnold.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!