Hirdetés

Alapellátás rászorulóknak

Egészségügyi alapellátást biztosító központ létesülhet Maroshévízen: az Országos Helyreállítási Tervben (PNRR) megpályázott, közel egymillió lej értékű projekt elsősorban a hátrányos helyzetű személyeknek biztosítana egészségügyi szolgáltatásokat a megyei jogú városban.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Alapellátás rászorulóknak
Új rendeltetést kapna a mentőszolgálat régi épülete Fotó: Czirják Károly

Tizennégy igennel és két tartózkodással szavazta meg a maroshévízi önkormányzat az Integrált Közösségi Központ projektet tegnap délelőtti ülésén. Az Országos Helyreállítási Alapból finanszírozandó beruházás értéke 978 005 lej, amelyből a mentőszolgálat régi épületét korszerűsítenék, ahol az elképzelések szerint azok a szolgáltatások működnének, amelyek jelenleg a városházához tartozó szociális igazgatóság hatáskörébe tartoznak. Ennek a központnak a működése nem jelentene többletköltséget a város számára. A projekt részeként az iskolaorvosi rendelőt is felújítanák, valamint otthoni egészségügyi ellátást biztosítanának idős és beteg személyek számára. 
A mai ülésen a tanácsosok megkapták a teljes dokumentációt, valamint a finanszírozási kérelmet is, ugyanakkor eldőlt, hogy a régi mentőszolgálat épületét használják erre a célra, nem a korábbi elképzelés szerint a Mihai Eminescu Főgimnázium egykori bentlakását – mondta el érdeklődésünkre Bodor Attila alpolgármester.
Az épületben korábban a maroshévízi oltóközpont működött, jelenleg az egészségügyi posztliceális képzés helyszíne; a felújítás révén új rendeltetést kapna.
A projekt jelenleg az Országos Helyreállítási Alap várólistáján van.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!