Hirdetés

Az ezüstérmes látogat Udvarhelyre

A visszavágókkal folytatódik a férfi asztalitenisz Szuperliga pontvadászata, szombaton 17 órától a múlt idény ezüstérmese, a Mioveni lesz a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK vendége.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az ezüstérmes látogat Udvarhelyre
A hétvégén az udvarhelyi sportcsarnokban adogatnak Fotó: Hodgyai István

A Szé­kely­ud­var­he­lyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-csapata 4–1-es győ­zelem-vereség mutatóval zárta a hazai Szuperliga őszi idényét, az egyetlen vereséget a Bukaresti Steaua ellen szenvedte el, annak otthonában, így az udvarhelyiek a katonacsapat mögött és a Sepsi-SIC előtt a tabella második helyén teleltek. A „kitelelés” nyilván relatív kifejezés, ugyanis az ünnepnapokat leszámítva a fiúk nem álltak le az edzésekkel, ami érthető is, hiszen az udvarhelyi csapatok közül elsőként az ISK-SZAK kezdi meg az idei pontvadászatot.
A Román Asztalitenisz-szövetség tavaly döntött úgy, hogy a 2022-23-as bajnokságot már nem tornarendszerben, hanem oda-visszavágók alapján bonyolítják le, eredetileg nyolc csapat indulására számítottak, azonban a Câmpulung Victoria és a Konstancai Top Star visszalépésével csak hat klub maradt küzdelemben a bajnoki címért.
A Sebastian Loso, György Szilárd, Sánduly Levente és Tamás Szabolcs felállású ud­var­helyi gárda a Mioveni otthonában kezdte meg a pontvadászatot, az udvarhelyiek egy több mint háromórás, rendkívül szoros maratoni küzdelmet követően 3–2-re legyőzték a múlt idény ezüstérmesét. A tavaszi idény ennek a találkozónak a visszavágójával folytatódik, a Mioveni január 14-én, szombaton 17 órától játszik az udvarhelyi sportcsarnokban.
A hétvégi ellenfél a negyedik helyen zárta az odavágókat, azt követően, hogy a Sepsi SIC-től is vereséget szenvedett, azonban György István, az ISK-SZAK szakvezetője az odavágónál is nehezebb mérkőzésre számít.
– Nem dőlhetünk hátra, az út felénél járunk, a Mioveni pedig két játékossal erősített a téli szünetben, hoztak egy kínai és egy egyiptomi játékost, utóbbi az olimpián is részt vett és a Top 100-as világranglistán is jegyezték – közölte György. Az udvarhelyi szakvezető meg­jegyezte, hogy továbbra is éremért harcolnak, de az sem tartják elképzelhetetlennek, hogy amennyiben a Steaua elleni udvarhelyi mérkőzés előtt az ISK-SZAK továbbra is a bajnokság második helyén áll, akkor ki-ki meccset játsszanak a fővárosiak ellen, mert ez esetben az a találkozó a bajnoki aranyéremről is dönthet.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!