Hirdetés

Újév-kupa, újratöltve

Az elmúlt hétvégén tartották a negyedik Csík­szent­ki­rályi Újév-kupa amatőr teremlabdarúgó-tornát a helyi sportteremben. A 2018-ban tartott első viadalt két évig a koronavírus-járvány miatt szüneteltették, az idei tornán húsz csapat vett részt.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újév-kupa, újratöltve
Az élmezőnyben végzett csapatok és a szervezők Fotó: Szabó Ervin

Csíkszentkirály egyik legnagyobb, sportolókat megmozgató e­se­mé­nye, a Csík­szent­ki­rályi Új­év-kupa 2018-ban indult útjára, ám a koronavírus-járvány miatt két évig nem sikerült megtartani. Az elmúlt hétvégén viszont negyedik alkalommal tartották meg a tornát, amelyen húsz csapat vett részt.
Az előző kiírásokhoz képest idén számos vendégcsapat jelentkezett a tornára, ezáltal nemcsak a mezőny erősödött, hanem a bajnokság is sokszínűbbé vált. Csapatok érkeztek Gyer­gyó, Udvarhely, Kézdi, Kovászna és Gyimes térségéből is, az így kialakult 20 csapat listája tehát: Amicii, Csíkszereda, Liliecii, Kígyók FC, Faleon, Platz, Dreamteam, Szefite, Ve­lence, FSG, Tusnádfürdő, Young­boys, Movistar, Kéz­di­vá­sár­hely, Friends, Gyergyó­re­me­te, Baliro, Csík­szent­simon, Minerul Bălan és Gyi­mes­fel­ső­lok.
A csapatokat négy csoportba sorolták, minden csoportból négy csapat jutott a a nyolcaddöntőkbe. Számos izgalmas és színvonalas mérkőzést követően a harmadik helyért a csíkszentgyörgyi FSG csapata és baróti Dream­team küzdhetett meg, ahol a kovásznai fiatalok bizonyultak jobbnak, így egy 4–1-es nyereség után ők állhattak a dobogó alsó fokára. A döntőben a gyergyószentmiklósi Baliro és a székelyudvarhelyi Movistar csapata vívott szoros csatát, ahol a tapasztalat döntött: 2-1-es győzelem után, a Baliro csapata emelhette magasba a vándorserleget.
A szervezők díjazták a legjobbakat is. A legjobb játékosnak Szfárli Hunor (Movistar) bizonyult, legjobb kapus Lu­kács Tamás (FSG) lett, a legjobb védekező játékosnak járó díjat Savin Cătălin (Baliro) vehette át, a gólkirályi címet pedig Molnár Péter (Dreamteam) zsebelhette be.
Sikernek örvendett az idei torna újítása, amely a közeli ifjúsági teremben kialakított „chillzone-ról” szólt, ahol a pihenés mellett a játékosok két mérkőzés között élő közvetítésben nézhették az ellenfelek összecsapásait.
A szervezőket a Csík­szent­ki­rályi Polgármesteri Hivatal, a Csíkszentkirályi Közbirtokosság, az RBC Cons­truct, a Renso, a Master Tools And Rental, a Mi­ne­ral Quantum – Spring Harghita, a GasHar Montage, a Harmopan, a Da­bo–Csíkszereda, a Csíki Sör–Csíki Csipsz támogatta annak érdekében, hogy sikeres legyen az Újév-kupa.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!