Szakmák éjszakája online

A Fogarasy Mihály műszaki líceum is ismerteti kínálatát

A közösségi oldalon bemutatott tartalmakkal ismerteti szakoktatási kínálatát a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium, a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum és a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum pénteken este. A programban a szakok ismertetése mellett kvízjáték, élő videók és az iskola bemutatása szerepel mindhárom intézmény esetében.

Márciusban szakmák hete rendezvénysorozat keretében ismertették a gyergyóditrói középiskola kínálatát az érdeklődő nyolcadikosok számára, pénteken pedig online Szakmák éjszakája eseményt tartanak a közösségi oldalon, hogy azok is információhoz jussanak, akik esetleg lemaradtak a személyes részvétellel zajló márciusi programról.
– A pénteki eseményen élő bejelentkezések mellett a márciusban felvett videók lejátszásával, kvízjátékkal várjuk az oldalunkra látogatókat. Beszámolunk az újdonságokról is, ismertetjük az új szakokat: a jövőtől induló környezetvédelem–intenzív angol oktatást a líceumi képzésben, a duális képzésben pedig az erdész, a pincér-eladó és a cukrász-pék szakokat. Az esti tagozaton újdonságként lakberendezési ismereteket sajátíthatnak el a tanulni vágyók – ismertette a pénteki eseményt Cristina Hadâmbu, az intézmény igazgatója. Kérdésünkre elmondta: az iskolában működő duális képzéssel kapcsolatban pozitív tapasztalataik vannak, hiszen az ide iratkozó diákok megtanulják a munka szeretetét a szakiskolai évek alatt, a cégekkel való kapcsolat révén pedig a munkaerőpiaci elhelyezkedésük is biztosítva van.
– Idén végez az első generáció, akik duális képzésben részesültek az intézményünkben, és közülük sokan visszairatkoznak esti képzésbe, ami rendkívül fontos visszajelzés számunkra – összegzett Cristina Hadâmbu.
Ugyancsak pénteken este hat órától ismerteti kínálatát az online térben a Batthyány Ignác Technikai Kollégium: a média, turisztika, gazdaság, élelmiszeripar, szakács-pincér és állategészségügy szakok bemutatása mellett előadással és kvízjátékkal, valamint az iskoláról szóló tudnivalókkal várják az érdeklődőket.
Az iskola egyedüli a régióban, ahol középfokú állategészségügyi képzés folyik, emellett az élelmiszeripari szakirány keretében duális képzést működtetnek a Benedek húsüzemmel együttműködve. Az intézményben nemrég az állategészségügyi szaklaboratórium modern felszerelésekkel bővült.
A Fogarasy Mihály Műszaki Líceum oldalán az előbbiekhez hasonlóan pénteken este hat órától ismertetik a következő tanév kínálatát.

Boncina-Székely Szidónia