Hirdetés

Rinne-parádé és gyergyói győzelem

Erste Liga- és román bajnoki meccsek is terítéken voltak a legutóbbi játéknapon. A Gyergyói HK dupla fontosságú meccset húzott be a Brassói Corona ellen Rinne parádés teljesítményének köszönhetően, míg a Csíkszeredai Sport­klub háromgólos előnyről vérzett el Galacon, másodjára is.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Rinne-parádé és gyergyói győzelem
A kapu előtt a GYHK sokkal élesebb volt ellenfelénél Fotó: ersteligapress

Karácsony előtti ho­ki­döm­ping van mind az Erste Ligában, mind a román bajnokságban. A nemzetközi sorozatban négy meccset rendeztek a legutóbbi játéknapon, ahol a Gyergyói HK és a Brassói Corona párharc dupla fontossággal bírt, hiszen beleszámított a román pontvadászatba is.
Erősen kezdett a hazai csapat, amelynek két gól lett az eredménye, sőt a második harmad elején Orbán is meglőtte a szokásos gólját. Innentől kezdve a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, bár a Corona mindent beleadott, hogy visszajöjjön a meccsbe, de Rinne 47 próbálkozásból 47-et védett, kiérdemelve a mezőny legjobbjának járó címet. A GYHK hat ponttal gazdagodott.
A román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub parádésan indított Galacon, és 20 percnyi játékidő után háromgólos előnyre tett szert a duplázó Becze vezetésével. A kék-fehérek a meccs feléig bírták a tempót, majd percek alatt összeomlottak, és a galaciak nemhogy szépítettek, de kiegyenlítettek, alig hét perc alatt. A záró felvonás első felében Csernyuk már a galaci vezető és egyben győztes találatot jegyezte. A szűkös kerettel felálló kék-fehérek ezúttal is elfogytak a meccs második felére. 

Eredmények

Erste Liga: Gyergyói HK – Brassói Corona 3–0 (2–0, 1–0, 0–0) /Császár (6.), Fejes (11.), Orbán (23.)/; Ferencváros – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–1, 0–1, 1–1); Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 7–4 (1–0, 2–1, 4–3); DEAC – BJAHC 4–8 (2–4, 1–2, 1–2).
Román bajnokság: VSK Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (0–3, 3–0, 1–0) /Kiricsenko (30.), Nyeznyamov (32.), Machala (37.), Csernyuk (46.), illetve Becze (2., 18.), Részegh T. (16.)/. Ma: Háromszéki Ágyúsok – Bukaresti Steaua (18.30). A felek tegnapi mérkőzése lapzárta után ért véget.

Kövessen a Facebookon!