Hirdetés

Remekelnek Toró Dávidék Zágrábban

A két udvarhelyit, edzőt és játékost is sorai közt tudó román válogatott vegyes csapata csoportelsőként jutott tovább a zágrábi ko­rosz­tályos asztalitenisz-Eu­ró­pa-bajnokság első napján. Pénteken elstartolnak az egyéni versenyek is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Remekelnek Toró Dávidék Zágrábban
György István és Toró Dávid a horvátországi kontinenstornán Fotó: FRTM

A vegyes csapatverseny küzdelmeivel kezdődött meg szerdán a zágrábi U13-as asztalitenisz-Európa-bajnokság. A György István és Andreea Zamfir edzők által irányított román válogatott (Di­ana Suvei, Pat­ri­ci­a Stoica, Na­da­lia Ion­aș­cu, Toró Dávid, Alex­andru Ionel, Alexandru Pop) remekelt az első napon, 5–0 arányban győzték le mind az észtek, mind pedig az F csoportban kiemelt ukránok legjobbjait, este pedig 4–1-re verték a görögöket is, így 14 ponttal csoportelsőként jutottak tovább a következő szakaszba. Az udvarhelyi Toró Dávid szettveszteség nélkül, 3–0-ra hozta ki az első két mérkőzését az észt Sebastian, illetve az ukrán Simon Enskyi ellen, mindössze a görög Konstantinos Alexoudistól kapott ki 3–2-re.
Nem panaszkodhat a magyar válogatott sem, a G jelű kvartettben kezdésként 5–0-ra legyőzték a litvánokat, majd 3–2-re a törököket, végül pedig 4–1-re nyertek a házigazda horvátok ellen is, így szintén csoportelsőként jutottak tovább a legjobb 14 közé.
A 28 csapatos első csoportkör után a mezőny fele, a hét kvartett első két helyezettje tegnap a második csoportkörben folytatták, a küzdelmek késő este értek véget. Innen a négy csoportgyőztes jut tovább az éremcsatákba.
Pénteken a fiú és leány egyes selejtezőcsoportjaiban kezdődnek a küzdelmek, a vegyes csapatverseny pedig az elődöntőkkel folyatódik. Holnap a vegyes párosok is asztalhoz lépnek, köztük Toró Dávid is, aki Diana Suvei oldalán száll harcba az érmekért.
A zágrábi korosztályos kontinenstorna vasárnap zárul. A mérkőzéseket a nemzetközi szakszövetség csatornáján, az ETTU TV-n lehet élőben követni.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!